ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά ισπανικής αντιπολίτευσης σε Σάντσεθ για τη συμφωνία με Τουρκία: Στηρίζουμε Ελλάδα και Κύπρο

Πυρά ισπανικής αντιπολίτευσης σε Σάντσεθ για τη συμφωνία με Τουρκία: Στηρίζουμε Ελλάδα και Κύπρο
AP Photo

Πυρά του κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ εξαπέλυσε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, στο απόηχο της συμφωνίας συνεργασίας με την Τουρκία.

Ο Πάμπλο Κασάδο υπογράμμισε ότι το κόμμα του εξακολουθεί να στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου και με σαφείς αιχμές προς την Άγκυρα χαρακτήρισε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ασφάλειας της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής πυλώνα της ισπανικής εξωτερικής πολιτικής.

«Μετά το ταξίδι του Σάντσεθ στην Τουρκία, εμείς στο Λαϊκό Κόμμα (PP) επαναλαμβάνουμε ότι υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κοινή πολιτική ασφάλειας και μετανάστευσης στις διεθνείς μας σχέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μετά την υπογραφή έξι συμφωνιών μεταξύ Ισπανίας και Τουρκίας, που περιλαμβάνουν συνεργασία στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αντιμετώπισης καταστροφών και του αθλητισμού και την εκδήλωση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδιαφέροντος για εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας με την αγορά δεύτερου αεροπλανοφόρου και πιθανώς και υποβρυχίων από την Ισπανία, ο Πέδρο Σάντσεθ τόνισε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ότι οι διμερείς σχέσεις Μαδρίτης- Άγκυρας έχουν φτάσει σε εξαιρετικό επίπεδο, για να προσθέσει: «Θέλουμε η Τουρκία να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η Τουρκία δεν είναι απλώς γείτονας, είναι κοινός σύμμαχος της ΕΕ».