ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 23 Νοεμβρίου ξεκινά το έργο της η εξεταστική για τη διαφημιστική δαπάνη και τις δημοσκοπήσεις

Στις 23 Νοεμβρίου ξεκινά το έργο της η εξεταστική για τη διαφημιστική δαπάνη και τις δημοσκοπήσεις
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Την ερχόμενη Τρίτη 23 Νοεμβρίου ξεκινά τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για να διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

Τα κόμματα όρισαν τους εκπροσώπους τους και στην πρώτη συνεδρίαση θα εκλεγεί το προεδρείο της επιτροπής.

Από τη ΝΔ για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και για μέλη οι κ.κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Βασίλης Υψηλάντης, Φίλιππος Φόρτωμας, Γιάννης Ανδριανός, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Παρασκευή Βρυζίδου, Γιάννης Μελάς, Τάσος Μπαρτζώκας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Κατερίνα Παπακώστα, Πέτρος Σπανάκης και Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εισηγητής αναμένεται να αναλάβει ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ως μέλη ορίστηκαν οι κ.κ. Μάριος Κάτσης, Αναστασία Γκαρά, Θεοδώρα Τζάκρη, Βασίλης Κόκκαλης, Γιώργος Τσίπρας, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Εισηγητής του ΚΙΝ.ΑΛ. θα είναι ο Γιώργος Καμίνης και μέλος ο Δημήτρης Μπιάγκης.

Το ΚΚΕ θα θα εκπροσωπηθεί από την κυρία Μαρία Κομνηνάκα, η Ελληνική Λύση από τον Κωνσταντίνο Χήτα και το ΜέΡΑ25 από την Φωτεινή Μπακαδήμα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας οι εργασίες της Επιτροπής πρέπει να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών από τη συγκρότησή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ