ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαϊτάνης κατά Παπανδρέου: Πάγια τακτική της ΝΔ να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων

Γαϊτάνης κατά Παπανδρέου: Πάγια τακτική της ΝΔ να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων
Νέα Δημοκρατία

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή δηλώσεις του περί εμπλοκής της ΝΔ στις εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

«Πάγια τακτική της Νέας Δημοκρατίας είναι να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές διεργασίες άλλων κομμάτων. Και σε αυτήν τη θέση ήταν και θα παραμείνει σταθερή και τα στελέχη της την τηρούν αυστηρά», απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Ο κ. Γαϊτάνης ζήτησε «μεγαλύτερη σοβαρότητα» από τον κ.Παπανδρέου και σημείωσε ότι την ίδια ημέρα που το ΚΙΝΑΛ εκλέγει την ηγεσία του, η ΝΔ κάνει το συνέδριό της.

«Με έκπληξη ακούσαμε τον κ. Παπανδρέου να μιλάει για εμπλοκή στελεχών της ΝΔ στην εκλογή ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από έναν πρώην πρωθυπουργό», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος και πρόσθεσε:

«Τη μέρα των εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πραγματοποιείται το συνέδριο της ΝΔ, στο οποίο θα ληφθούν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Με αυτό ασχολούνται τα στελέχη της ΝΔ. Ας ασχοληθεί κι αυτός με το να πείσει τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ότι αξίζει την ψήφο τους, αντί να φαντάζεται εμπλοκές που δεν υπάρχουν».

Σε συνέντευξή του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι στελέχη της ΝΔ τηλεφωνούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του Κινήματος Αλλαγής.

«Ξέρω ότι στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψηφίους. Δεν θα πω ονόματα, αλλά είναι δεδομένο. Προφανώς κάτι φοβούνται στη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ ξαναμπαίνει στο προσκήνιο της πολιτικής, αλλά τα αντισώματα της παράταξης είναι δυνατά και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να παίξουν ρόλο αυτές οι παρεμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ