ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Αμυράς: Περισσότερα από 10.000 σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων εντός του 2022

Γ. Αμυράς: Περισσότερα από 10.000 σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων εντός του 2022
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Περισσότερα από 10.000 σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα δημιουργηθούν εντός του νέου έτους σύμφωνα με τον Γιώργο Αμυρά.

Στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή, σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Φωτεινής Πιπιλή από τη ΝΔ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στην απήχηση που έχει το πρόγραμμα στους δήμους, καθώς 328 από τους 332 συνολικά έχουν καταθέσει υποβάλλει προτάσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» και το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά στη δημιουργία χώρων φόρτισης. Στην Ελλάδα πάντως, σήμερα λειτουργούν 1.100 σημεία φόρτισης, από τα οποία τα 400 είναι της ΔΕΗ, αριθμός που υπερκαλύπτει τον ευρωπαϊκό στόχο για έναν φορτιστή ανά 10 οχήματα.

Απαντώντας στη βουλευτή της ΝΔ ο Γιώργος Αμυράς ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2022 θα δημιουργηθούν 10.291 σημεία φόρτισης, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και το πρόγραμμα «φορτίζω παντού», που θα προβλέπει τη λειτουργία τέτοιων σημείων και σε ιδιωτικούς χώρους.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει θέσει και θα ξαναθέσει το ζήτημα για την ύπαρξη ενιαίου φορτιστή που θα εξυπηρετεί όλα τα ηλεκτροκινούμενα οχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ