ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Κραυγαλέες αντιφάσεις από τον Μητσοτάκη για την πανδημία

Ηλιόπουλος: Κραυγαλέες αντιφάσεις από τον Μητσοτάκη για την πανδημία
INTIME

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνθηκολογήσει στη μάχη με την πανδημία», ανέφερε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε χθες να αυτοθαυμαστεί, μιλώντας μάλιστα για άρτια εκστρατεία ενημέρωσης στον εμβολιασμό –σε λίγο μπορεί να λέει στους πολίτες να του ζητήσουν συγγνώμη για το ότι υπάρχουν σχεδόν 600.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Καταλόγισε δε κραυγαλέες αντιφάσεις στον πρωθυπουργό όταν «πριν από λίγες μέρες ο ίδιος έλεγε ότι δεν θα υπάρξει lockdown ανεμβολίαστων και τελικά κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση», ενώ στηλίτευσε την επιμονή του να κάνει λόγο για πανδημία ανεμβολίαστων «τη στιγμή που το 40% του πληθυσμού της χώρας δεν έχει εμβολιαστεί», συνέχισε ο κ. Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο 91.4 FM Θεσσαλονίκης».

Μιλώντας λίγο νωρίτερα στον «Alpha 9.89», σημείωσε ότι «μέσα στο Νοέμβρη έχουμε ήδη 1.137 απώλειες». «Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αρνούνται να απαντήσουν πόσες απώλειες συνέβησαν μέχρι σήμερα εκτός ΜΕΘ, όπως και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας μέσα στις ΜΕΘ», υπογράμμισε.

«Όταν πριν μερικές μέρες υπήρξε επώνυμη καταγγελία για έναν 74χρονο συμπολίτη μας, πλήρως εμβολιασμένο, ο οποίος πέθανε πρόχειρα διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Νίκαιας, τότε προκύπτουν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Όπως προκύπτουν ευθύνες», επισήμανε, «για το γεγονός ότι οι γιατροί καταρρέουν, για το ότι στο Βόλο –σύμφωνα με τις καταγγελίες- ένας γιατρός στην εφημερία αντιστοιχεί σε 120 ασθενείς, για το ότι σήμερα στο ΕΣΥ εργάζονται 2.500 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι σε σχέση με το 2019 και για το ότι ο προϋπολογισμός του ΄22 μειώνει κατά 900 εκ. τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία».

«Όπως υπάρχουν ευθύνες της ΝΔ για το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά συγχωνεύονται και δημιουργούνται τάξεις με 28 και 29 παιδιά», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για να σωθούν ζωές, αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, πρώτα και κύρια στις “κόκκινες περιοχές”», ξεκαθάρισε, λέγοντας ότι «δεν είναι λύση η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, αλλά η ένταξη στη μάχη των ιδιωτικών κλινικών που μέχρι στιγμής παραμένουν covid free». «Άλλωστε το δημόσιο σύστημα υγείας έχει γίνει μονοθεματικό –αναβάλλονται σημαντικά χειρουργεία και δεν είναι τυχαίο ότι οι διαγνώσεις καρκίνου έχουν μειωθεί κατά 20%», συμπλήρωσε.

«Χρειάζεται επίσης να επανέλθει η τηλεργασία, όπου είναι εφικτό, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά στην κοινότητα», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Είπε ακόμα ότι «χθες έγινε ένα θαύμα», σχολιάζοντας την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκκλησίες.

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πριν 15 μέρες έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας έλεγχος στις εκκλησίες και καταψήφιζε τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, χθες παραδέχθηκε ότι επί 15 μέρες έλεγε ψέματα και ότι τελικά μπορεί να υπάρχει έλεγχος στους πολίτες που μπαίνουν στις εκκλησίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και το κύμα ακρίβειας, δήλωσε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ότι «η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής στο ρεύμα στη χονδρική σε όλη την ευρωζώνη». Καταλογίζοντας «αδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχεδιάσει σε βάθος μεγαλύτερο των 15 ημερών», υπενθύμισε ότι «με τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ έλεγε ότι θα διαθέσει 150 εκ. ευρώ για να καλύψει τις αυξήσεις στο ρεύμα, ενώ αυτές θα ξεπεράσουν τελικά το 1 δισ.».

«Εδώ και τώρα πρέπει να γίνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Επίσης, η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο μέσα σε τέτοιες συνθήκες, καταργεί ολοένα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα, με τον κ. Χατζηδάκη να ανακοινώνει –σαν τον κλέφτη- την ημέρα του Πολυτεχνείου, ότι η υπερεργασία πλέον δεν θα δηλώνεται, επομένως δεν θα πληρώνεται κιόλας», υπογράμμισε.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που συνειδητά λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα και με αυτήν την έννοια, οι προτάσεις που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πρώτα απ’ όλα προτάσεις πάλης προς την κοινωνία και δευτερευόντως προτάσεις προς την κυβέρνηση», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ