ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την βοηθό υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κάρεν Ντόνφριντ Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε σήμερα, Παρασκευή, η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κάρεν Ντόνφριντ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις.

Κατά την επίσκεψή της στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, η Κάρεν Ντόνφριντ, συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, την γενική πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Ντάρια Ντάρνελ και άλλους αμερκανούς διπλωμάτες.

Η Κάρεν Ντόνφριντ έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο, την Ομογένεια της Πόλης και τους Ορθοδόξους πιστούς στην Τουρκία χώρα.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θερμή υποδοχή και τις επαφές που είχε εκεί.

Στη συνάντηση, που έγινε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν εκ μέρους του Πατριαρχείου, ο. μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος.

Αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η κ. Ντόνφριντ επισκέφθηκε, με την συνοδεία της, τον Πατριαρχικό Ναό, όπου ο Μέγας Σύγκελλος κ. Ιάκωβος την ενημέρωσε για την ιστορία του, καθώς και για τα ιερά λείψανα και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ