ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτοπουλος: Kάνετε αντιπολίτευση με όρους προαναγγελίας διώξεων και εκφοβισμό

Παναγιώτοπουλος: Kάνετε αντιπολίτευση με όρους προαναγγελίας διώξεων και εκφοβισμό
INTIME

Καλλιέργεια κλίματος σκανδαλολογίας καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και απάντησε στην «προειδοποίηση» Τσίπρα για διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

«Προτιμώ να ασχοληθεί κάποια εξεταστική μαζί μου, στο μέλλον, παρά να βρεθώ σε αυτή τη θέση γιατί δεν έκανα τίποτα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Καλώς κάνετε το ελεγκτικό σας έργο, όμως το κάνετε με όρους προαναγγελίας διώξεων και εκφοβισμό των στελεχών που έχουν την ανάληψη της ευθύνης αυτών των αποφάσεων», είπε και περνώντας στην αντεπίθεση μίλησε για ποινικοποίηση της δράσης.

«Δεν ποινικοποιείται η δράση αλλά η αδιαφάνεια και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα με την πτώση του πολεμικού αεροσκάφους στην Ανδραβίδα.

«Ο χειριστής επιχείρησε επανειλημμένως να προσγειωθεί στο διάδρομο της Ανδραβίδας σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Ο διάδρομος σχεδόν δεν φαινόταν, σχεδόν όλος. Κατά την τελευταία απόπειρα ενώ είχε σχεδόν ακουμπήσει στο έδαφος το σκάφος παρουσίασε κλίση με τάση να φύγει εκτός διαδρόμου. Ο πύργος ελέγχου έδωσε εντολή εγκατάλειψης. Την τρίτη φορά που δόθηκε η εντολή ο χειριστής το εγκατέλειψε. Ευτυχώς είναι καλά γιατί έγινε από χαμηλό ύψος η εκτίναξη καθίσματος», ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Το έμψυχο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας κρίνεται ότι είναι πιο πολύτιμο από τα υλικά και τα μέσα. Η απώλεια ενός πιλότου είναι αφόρητη, είναι ανυπολόγιστη και ευτυχώς χθες αποφεύχθηκε» ανέφερε στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ