ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κόντρα» Σκέρτσου-Ηλιόπουλου με φόντο τους εμβολιασμούς σε αστυνομικούς

«Κόντρα» Σκέρτσου-Ηλιόπουλου με φόντο τους εμβολιασμούς σε αστυνομικούς
INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πολιτικά πυρά με βαρείς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο με αφορμή τον εμβολιασμό των αστυνομικών κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «επιτελικό τσίρκο», τα όσα ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος για τους μη εμβολιασμένους αστυνομικούς.

«Με 91 απώλειες σήμερα ο κ. Σκέρτσος θέλει ειδική μελέτη για να κρίνει αν ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός που έρχεται σε επαφή με δεκάδες πολίτες μπορεί να μεταδίδει ή όχι. Επιτελικό τσίρκο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Άκης Σκέρτσος από την πλευρά του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση πλαγίως ή ευθέως του εμβολιαστικού προγράμματος, αναφέροντας σε ανάρτησή του τα ακόλουθα:

«Ας σταματήσουν επιτέλους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύουν πλαγίως ή ευθέως το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να διαστρεβλώνουν δηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Οι ανεφάρμοστες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «προαιρετικής υποχρεωτικότητας» -αλλά χωρίς πρακτικές κυρώσεις- σε άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων πλην των υγειονομικών, δεν προσφέρουν πρακτικά κάποιο υγειονομικό όφελος ως προς τη γενική ανοσία του πληθυσμού. Λειτουργούν όμως σίγουρα παρελκυστικά αφενός για να καλύψουν τη συστηματικά επαμφοτερίζουσα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα της πανδημίας και αφετέρου για να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας. Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό συνδέεται ευθέως με τον κίνδυνο έκθεσης και μετάδοσης του ιού σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι ασθενείς που προσφεύγουν στα νοσοκομεία για να αναζητήσουν θεραπεία και όχι για να κολλήσουν COVID.

Οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας.

Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα. Δηλαδή καμία έρευνα. Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσουν να παράγουν τόσο ανώφελο θόρυβο που προκαλεί μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ