ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Nikos-Giorgos Papachristou / Ecumenical Patriarchate

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε σε θερμό κλίμα, στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για την πρόσκληση:

«Εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να μας αξιώνει να πορευόμαστε πάντοτε εν ειρήνη, αμοιβαία αγάπη και αγαστή συνεργασία για το καλό των Εκκλησιών, το καλό της Ορθοδοξίας και το καλό του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις ευχές όλων των μελών της Συνόδου και της Ιεραρχίας και έστειλε μήνυμα ενότητας

«Η ενότητα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στους δημοσιογράφους.

Οι δύο ιεράρχες συζήτησαν θέματα που αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μεταξύ των οποίων -σύμφωνα με πληροφορίες- την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ελλαδική Εκκλησία.

Επαφές του Πατριάρχη

Αργότερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Μετόχιο “της «Αναλήψεως του Κυρίου», της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, στον Βύρωνα, όπου και τελέστηκε εσπερινός και στον οποίο χοροστάτησε ο κ.κ. Βαρθολομαίος.

Επισκέφθηκε επίσης την έδρα της Ογκολογικής Μονάδος Παίδων, «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», ενώ λίγο αργότερα το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο «Σύγχρονης Τέχνης» του Ιδρύματος Βασιλείου και Ελίζας Γουλανδρή, όπου προγραμματίζεται εκδήλωση προς τιμήν του από τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Αδελφότητα Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμμακάριστος», το Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η ΜΚΟ Oecumenica, καθώς και ο Δήμος Βύρωνα.

Εξαήμερη επίσκεψη στην Αθήνα

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε σήμερα, Σάββατο στην Αθήνα όπου θα έχει μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας καθώς και με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

«Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι έφθασε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τακτική πτήση από την Πόλη, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εξαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο Εξοχ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ενώ του αποδόθηκαν τιμές από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον καλωσόρισαν, επίσης, ο επιχώριος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ορεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με στελέχη της Ι.Συνόδου, κληρικοί και άλλοι παράγοντες», ανέφερε το Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Αθήνα κατόπιν προσκλήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να συμμετάσχει στο Πανηγυρικό Συλλείτουργο, που θα τελεστεί αύριο, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθώς επίσης και σε επετειακές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάντα ετών πατριαρχίας του στον Οικουμενικό Θρόνο.

Κατά τη διάρκεια της εξαήμερης παραμονής του θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

Επίσης, θα επισκεφθεί το Μετόχιον “Αναλήψεως του Κυρίου”, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, στον Βύρωνα, όπου και θα τελεστεί εσπερινός κατά τον οποίο θα χοροστατήσει, την Έδρα της Ογκολογικής Μονάδος Παίδων, «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», το Μουσείο «Σύγχρονης Τέχνης» του Ιδρύματος Βασιλείου και Ελίζας Γουλανδρή, και θα παραστεί σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν προς τιμήν του η Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αδελφότητα Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Παναγία η Παμμακάριστος”, το Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η Μ.Κ.Ο. Oecumenica, καθώς και ο Δήμος Βύρωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ