ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Το «καλό» και το «κακό» σενάριο για την εξέλιξη της πανδημίας

Πλεύρης: Το «καλό» και το «κακό» σενάριο για την εξέλιξη της πανδημίας
INTIME

Στο «καλό» και το «κακό» σενάριο εξέλιξης της πανδημίας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το θετικό σενάριο αφορά στην κορύφωση των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου κι εν συνεχεία να υπάρξει αποκλιμάκωση, ενώ το αρνητικό τα κρούσματα να ανεβαίνουν μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Παραδέχθηκε ότι ανέμενε μεγαλύτερη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, ωστόσο, τα ραντεβού για την τρίτη δόση πηγαίνουν πολύ καλά. «Στην πίεση του κύματος δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε, αλλά τρέχουν πλέον με ρυθμούς Μαρτίου, έχουμε 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς», είπε και σημείωσε ότι δεν καταγράφεται ενδιαφέρον για τη χορήγηση πρώτης δόσης σε ηλικίες άνω των 60 ετών που ανέρχονται σε περίπου 570.000.

«Από τα μέτρα έχει "τσιμπήσει" η νεολαία που έχει νιώσει ασφυκτική πίεση», ανέφερε, σημειώνοντας ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν παρακίνησαν το ενδιαφέρον των νέων.

«Υπάρχει σταθεροποίηση στις περιφέρειες που απασχολούν. Στη Θεσσαλία μπορούμε να μιλάμε για πτώση. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σταθεροποίηση», υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Αθήνα με τα επιπλέον 300 κρούσματα «παράγει» λιγότερες ΜΕΘ από ότι η Θεσσαλονίκη, γιατί είναι περισσότεροι οι εμβολιασμένοι.

Απέκλεισε ακόμη, για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο lockdown.

«Lockdown δεν θα γίνει για επιστημονικούς λόγους, καθώς αφού το 73% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση», είπε, υπογραμμίζοντας ότι ούτε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων καταγράφεται τάση εισήγησης για γενικό απαγορευτικό.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ακόμη, πως στο υπουργείο Υγείας το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται σε περίπου 23%, ενώ στο ίδιο ποσοστό κυμαίνονται και οι ανεμβολίαστοι στον ΕΟΦ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ