ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Σημαντική άνοδος στα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ - «Ντέρμπι» η κούρσα διαδοχής

Δημοσκόπηση Alco: Σημαντική άνοδος στα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ - «Ντέρμπι» η κούρσα διαδοχής
INTIME

Άνοδο 3,3% καταγράφει το ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Open. Παράλληλα, σε «ντέρμπι» φαίνεται να εξελίσσεται η κούρσα διαδοχής στο κόμμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν πτώση των ποσοστών τους, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, με αποτέλεσμα η διαφορά ανάμεσα στους δύο να είναι στο 9,7%, η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τις εκλογές του 2019.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%. Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,6% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3.1%.

Σαφές προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς σε όλα τις σχετικές ερωτήσεις προηγείται με μεγάλη διαφορά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 25% και το κανένας το 32%.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36% στην ερώτηση αναφορικά με ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 19%. Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται του Α. Τσίπρα με 37% έναντι 22%.

«Ντέρμπι» στο ΚΙΝΑΛ

Ντέρμπι ανάμεσα σε τρεις φαίνεται ότι θα είναι η εκλογή για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται ως προς την καταλληλότητα με βραχεία κεφαλή του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ τρίτος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα: «Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόερδος του ΚΙΝΑΛ», ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 33% και ο Ανδρέας Λοβέρδος το 32%. Τρίτος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ