ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον αμερικανό πρέσβη

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον αμερικανό πρέσβη
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Nikos-Giorgos Papachristou / Ecumenical Patriarchate

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Η επίσκεψη πργματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την εξάημερη παραμονή του στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο κ. Πάιατ εξέφρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την συμπάθειά του για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του και την χαρά του για το αίσιο τέλος που είχε.

Επίσης, συζήτησαν για την πρόσφατη πατριαρχική επίσκεψη στις Ηνωμένες Ποιτείες, αλλά και για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Πάιατ έγραψε:

«Ήταν μεγάλη τιμή να συναντήσω τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, για να εκφράσω τα σέβη μου για την 30η επέτειο της θητείας του και συγχαρητήρια για τις ιστορικά επιτυχημένες επισκέψεις του στην Ουκρανία και τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ δεσμεύονται στη φιλία τους με την Ορθόδοξη Εκκλησία και την υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας».

Στη συνάντηση παρέστη και ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ