ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης στο CNN Greece: Θέλω να διαμορφώσω το πρωτοπόρο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής

Παύλος Χρηστίδης στο CNN Greece: Θέλω να διαμορφώσω το πρωτοπόρο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής
«Όχι στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Όχι στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι στο χτίσιμο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» δηλώνει ο Παύλος Χρηστίδης

Δύο μεγάλα «OXI» και ένα «ΝΑΙ» λέει ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.

«Όχι στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Όχι στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι στο χτίσιμο της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης με μπροστάρη τον ελληνικό λαό» δηλώνει ο κ. Χρηστίδης σε συνέντευξή του στο CNN Greece.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το σπίτι μας, το κόμμα με το σημαντικότερο έργο μετά τη Μεταπολίτευση. Άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων και έδωσε προοπτική και όνειρα στη μεσαία τάξη» δηλώνει και τονίζει πως «δεν χωρούν εγώ, μπροστά στο εμείς».

Παράλληλα, δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητάς του δηλώνει:

«Θέλω να εκπροσωπήσω και να εκφράσω κοινωνικές δυνάμεις που ζητούν μια νέα ελπίδα. Καθημερινούς πολίτες από εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους που θέλουν να εκφράσουν τις ανάγκες και τις αγωνίες τους με νέο λόγο και νέα αντίληψη, με το ίδιο όμως ήθος και τις ίδιες αρχές που θεμελίωσε και συνεχώς ενδυνάμωνε η Φώφη Γεννηματά».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδη στο CNN Greece:

- ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Αλλαγής, κάτι άλλο; Και πώς θα συνυπάρξετε όλοι σε αυτό την «επόμενη μέρα’;

Το ΠΑΣΟΚ είναι το σπίτι μας, το κόμμα με το σημαντικότερο έργο στη μεταπολίτευση. Αλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων και έδωσε προοπτική και όνειρα στη μεσαία τάξη. Σήμερα αυτό είναι ξανά αίτημα. Επομένως, έχει σημασία λοιπόν, τώρα που ανακαινίζουμε το σπίτι μας, να προσέξουμε να το κάνουμε, χωρίς περιττούς συμβιβασμούς. Πιστεύω στο ανοιχτό κόμμα, με φως και αέρας νέων ιδεών. Εάν Κίνημα όπου μόνη σημασία θα έχουν οι ιδέες, η γνώση, η όρεξη για αλλαγή κι η προσπάθεια που έχει διάθεση να καταβάλλει ο καθένας. Ένα σπίτι όπου τα κειμήλια της ιστορίας μας τα σεβόμαστε και τα επιδεικνύουμε χωρίς να φοβόμαστε να τα αναμίξουμε με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Δεν νιώθω αντίπαλος. Είμαστε εδώ κάνοντας ο καθένας το δικό του αγώνα και προτάσσοντας τις ιδέες του για την επόμενη μέρα. Ο κόσμος θα επιλέξει τον καταλληλότερο. Είμαστε όμως εδώ όλοι για τον ίδιο σκοπό και την ίδια παράταξη, άρα μετά τις εκλογές, δεν χωρούν εγώ, μπροστά στο εμείς.

- Γιατί να προτιμήσει εσάς ένας ψηφοφόρος; Τι θα αλλάξει αν οι εκλογές σας βγάλουν νικητή;

Η δική μου υποψηφιότητα κινείται στο εξής σαφές πλαίσιο : θέλω να εκπροσωπήσω και να εκφράσω κοινωνικές δυνάμεις που ζητούν μια νέα ελπίδα. Καθημερινούς πολίτες από εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους που θέλουν να εκφράσουν τις ανάγκες και τις αγωνίες τους με νέο λόγο και νέα αντίληψη, με το ίδιο όμως ήθος και τις ίδιες αρχές που θεμελίωσε και συνεχώς ενδυνάμωνε η Φώφη Γεννηματά. Η παρακαταθήκη της για την ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής, που νοιάζεται πραγματικά και σκύβει επάνω στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, είναι οδηγός μου.

Θέλω να διαμορφώσω ένα Κίνημα που ανοίγει ευκαιρίες σε όλους, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αδικίες και ανισότητες, είναι δίκαιο και τολμά τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά άλματα, χτίζοντας πάντοτε τα θεμέλια των κοινωνικών αλλαγών με όραμα τις επόμενες γενιές. Με τη συμμετοχή μας, με την ενεργοποίηση μας και κυρίως με τις απόψεις μας, την επόμενη μέρα των εκλογών, έχουν τη δύναμη στα χέρια τους να επηρεάσουν και να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις, ώστε το μέλλον που θα πετύχουμε να υλοποιεί τα όνειρα μας ξεπερνώντας και τις αναμνήσεις και τις προσδοκίες μας.

- Τι πιστεύετε για τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας;

Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας όπως όμως εργαλείο επικοινωνίας είναι και η καθημερινή επαφή με τον κόσμο. Εάν επιβεβαιώνονταν οι δημοσκοπήσεις σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις σήμερα για παράδειγμα Πρωθυπουργός της χώρας θα ήταν ο κ. Μεϊμαράκης και όχι ο κ. Μητσοτάκης.

Να προσδιορίσω ότι για μένα δεν υπάρχουν χαμένες ψήφοι, υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες και καλώ τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει δυναμικά στις εκλογές για την αναγέννηση της παράταξης μας.

Η ώσμωση και η διαβούλευση με τον λαό για μένα είναι αναντικατάστατη.

Οι πολιτικές διαμορφώνονται με βάση την επαφή που έχεις με τους καθημερινούς πολίτες, αυτό είναι κάτι το οποίο έκανα, κάνω και θα συνεχίσω να κάνω και βλέπω τις επόμενες 15 μέρες σε έναν πολύ όμορφο αγώνα αισιοδοξίας, πρωτοπορίας και ενδυνάμωσης της παράταξης με νέα ακροατήρια τα οποία έχουν τόσο πολύ ανάγκη να εκφραστούν πέρα και πάνω από μικροκομματικά συμφέροντα, μηχανισμούς και συγκρούσεις άλλων εποχών.

- Πώς απαντάτε στις ερωτήσεις περί συνεργασίας με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα;

Είναι προσβλητική η συζήτηση αυτή πια.

Έχω 2 μεγάλα OXI και ένα ΝΑΙ που χαρακτηρίζει και προσδιορίζει την ταυτότητα του Κινήματος που θέλω για το μέλλον.

Όχι στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ . Όχι στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

NAI στο χτίσιμο της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης με μπροστάρη τον Ελληνικό λαό

Η αυτόνομη πορεία είναι η βάση της πρωταγωνιστικής μας πορείας. Και είμαστε εδώ, για να δώσουμε φωνή στους μη προνομιούχους το 2021, όχι στους κομματικούς παράγοντες, και στους μηχανισμούς που αποζητούν μόνο καρέκλες και οφίκια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ