ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών

Κουτσούμπας: Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών
Συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμα, με τον πρόεδρό της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να αφήσει τα «λόγια τα μεγάλα» και να προχωρήσει αμέσως σε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού - βοηθητικού προσωπικού, να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμας, κατά τη συνάντησησ που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννάκο.

Ο Δ. Κουτσούμπας, υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στον Περισσό, έκανε λόγο για μια πολύ κρίσιμη στιγμή, καθώς «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρη». Επίσης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Να γενικευτεί το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, που είναι από τα άμεσα -πιστεύουμε- μέτρα που μπορούν να δώσουν κάποια ανακούφιση, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που θα συζητήσουμε, βεβαίως, σήμερα σε αυτή μας τη συνάντηση».

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ, ενημέρωσαν για τα αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε για την επερώτηση του ΚΚΕ, που συζητείται τη Δευτέρα στη Βουλή, καθώς και για την «ανάγκη οργάνωσης των αγώνων». Επεσήμανε τις «διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την απαξίωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας», σημειώνοντας ότι «αποτελεί στρατηγική επιλογή και της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα Υγείας».

Τόνισε την «ανάγκη μαζικών προσλήψεων προσωπικού, όπως είναι οι προσλήψεις των 6.000 συμβασιούχων σε βοηθητικό προσωπικό, που λήγει η σύμβασή τους στις 31/12/2021, καθώς και των 4.000 επικουρικών που λήγει η σύμβασή τους στις 31/03/2022». Επίσης τόνισε την «ανάγκη ένταξης των υγειονομικών στα ΒΑΕ και την επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «επίδομα - κοροϊδία την εξαγγελία της κυβέρνησης, που εξανεμίζεται την ίδια στιγμή από τη μεγάλη ακρίβεια» και σχολιάζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό, υπενθύμισε τις θέσεις του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας.

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε σε συμπόρευση και συμπαράταξη, μέσα στο κίνημα, την πύκνωση των γραμμών του ΠΑΜΕ.

«Τα χειροκροτήματα να μετουσιωθούν σε πράξη. Κάθε μέρα χάνονται πάνω από 100 άνθρωποι εξαιτίας των χρόνιων παθογενειών του συστήματος. Πρέπει λοιιπόν να ενισχυθεί το σύστημα και σε ΜΕΘ, αλλά και σε προσωπικό προκειμένου να γίνει καλύτερη διαχείριση της πανδημίας» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Δεν είναι δυνατόν οι υγειονομικοί», σημείωσε, στη συνέχεια, «με τα ψίχουλα ενός έκτακτου επιδόματος 400 ευρώ να είναι ικανοποιημένοι. Είναι στην πρώτη γραμμή, έχουν γίνει λάστιχο, φορούν τη στολή προστασίας 8 ώρες, λιποθυμούν, ζαλίζονται και δεν μπορούν να πάνε ούτε τουαλέτα, πρέπει να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, να αυξηθούν οι μισθοί και να παίρνουν τα δώρα σε μόνιμη βάση και τα επιδόματα, και όχι έκτακτο επίδομα για να τους βουλώσουν το στόμα», συμπλήρωσε.

«Είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο, το ΚΚΕ στηρίζει τις προσπάθειές μας αυτές, αρχής γενομένης από 1η Δεκέμβρη που έχουμε μεγάλη πανυγεινομιική κινητοποίηση και καλέσαμε και τον γγ να έλθει να χαιρετίσει την αγωνιστική μας εκδήλωση» κατέληξε ο Μ. Γιαννάκος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά και η Άντα Τερβόλη, νοσηλεύτρια στο ΚΑΤ, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ