ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Ιωάννινα ο Βασίλης Κικίλιας: Στο επίκεντρο η τουριστική ανάπτυξη της πόλης

Στα Ιωάννινα ο Βασίλης Κικίλιας: Στο επίκεντρο η τουριστική ανάπτυξη της πόλης
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, πραγματοποίησε σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού, ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων, μέσα από την ενίσχυση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός και ο συνεδριακός.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το έργο «Ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κτισμάτων στο ιστορικό κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού».

Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για τον δήμο, δεδομένου ότι οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις του θα ισχυροποιήσουν την πόλη των Ιωαννίνων ως πόλο προσέλκυσης θρησκευτικού τουρισμού.

Η δαπάνη για την ωρίμανση του έργου χρηματοδοτείται από το υπουργείο Τουρισμού με προϋπολογισμό 675.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα προβλεφθεί στο σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Ο υπουργός Τουρισμού, μετά τη συνάντηση, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ιωαννίνων για την συνεργασία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η πληρότητα των ξενοδοχείων στην πόλη αγγίζει τον Νοέμβριο το 70%.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «η καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Ε.Ο.Τ., θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ