ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία επισκέφθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου

Την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία επισκέφθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου
Intime

Tην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, (ΕΣΑΜΕΑ) επισκέφθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, και σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία των αναπήρων, υπογράμμισε τη σημασία του κοινωνικού κράτους για να προστατευτούν οι αδύναμοι πολίτες από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

«Οι επιπτώσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω της συγκρότησης ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους...αυτή ακριβώς είναι η επιδίωξη μου.

Η παράταξή μας, ως αυθεντικός εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας, να θέσει τον άνθρωπο στο επίκεντρο των πολιτικών της» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε δε, ότι η πανδημία απέδειξε περίτρανα ότι δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα η αποτυχημένη ουτοπία ενός αρρύθμιστου, άγριου καπιταλισμού, μιας ριζοσπαστικής οικονομίας της αγοράς.

Υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτείται «να υπάρξει ένας βαθύτατος εκσυγχρονισμός με ριζικές μεταρρυθμίσεις σε πολιτικές, σε δράσεις, σε προγράμματα, σε τοπικό, σε περιφερειακό και σε εθνικό επίπεδο».

Ανέπτυξε ένα σύνολο προτάσεων για τη επανασύσταση ενός πλήρους κράτους πρόνοιας ειδικά για τα άτομα με αναπηρία, ενώ επεσήμανε:

«Θα παλέψουμε μαζί και θα διεκδικήσουμε ίσες ευκαιρίες στην πράξη. Αξιοπρέπεια στην εργασία, την καθημερινότητα, δικαίωμα σε ένα καλό βιοτικό επίπεδο με ποιοτική παιδεία, ποιοτική υγεία για όλους. Χρειαζόμαστε ελπίδα, χρειαζόμαστε πίστη ότι ναι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε κοινωνική ασφάλεια, κοινωνικές δυνατότητες και ευκαιρίες.

Αυτό το όραμα, αυτός ο στόχος είναι το ισχυρό νήμα που μας συνδέει. Για μια Ελλάδα με ένα αξιοζήλευτο κράτος πρόνοιας.

Για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα φτιάξουμε μαζί με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ