ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μέτρα τώρα για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με εκατόμβη και lockdown

Τσίπρας: Μέτρα τώρα για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με εκατόμβη και lockdown
Σήμα κινδύνου εξέπεμψε από το Βόλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖA

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε από το Βόλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖA Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο του Βόλου.

«Καλώ έστω και τώρα τον κ. Μητσοτάκη να λάβει μέτρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι πλέον δραματική.

«Ζούμε για άλλη μία φορά μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μία πολεμική κατάσταση. Θα ήθελα για άλλη μία φορά να συγχαρώ όλους αυτούς τους ανθρώπους, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν αυτή τη μάχη εδώ και δύο χρόνια, δυστυχώς χωρίς να έχουν τη στήριξη που απαιτείται για την περίσταση από την πλευρά της Πολιτείας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω για ακόμη μία φορά να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Η ανεπάρκεια, η προχειρότητα, η ατολμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει μέτρα έγκαιρα για την επιδημιολογική επιτήρηση, για την ιχνηλάτηση, για την ενίσχυση του εμβολιασμού αλλά και μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Υγείας μας οδηγεί για άλλη μία χρονιά, ενώ έχουμε το εμβόλιο δεν είμαστε όπως πέρυσι, σε εκατόμβη και ενδεχομένως σε ένα καταστροφικό για την οικονομία λοκντάουν» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να βλέπει με ψηφοθηρικό τρόπο την αναγκαιότητα αυστηροποίησης των μέτρων.

«Δεν μπορεί οι αστυνομικοί που ελέγχουν τα πιστοποιητικά να μην είναι εμβολιασμένοι» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να ρίχνει λευκή πετσέτα όπως είπε στο ζήτημα του εμβολιασμού.

«Να πάμε πόρτα πόρτα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, με εθελοντές από ΜΚΟ, να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους συμπολίτες μας άνω των 60 που ως επί τω πλείστον αν νοσήσουν θα έχουν πολύ υψηλές πιθανότητες για βαριά νόσηση ή ακόμα και για να χάσουν τη ζωή τους» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ