ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννάκος στη Βουλή: «Οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι»

Γιαννάκος στη Βουλή: «Οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι»
Σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού, εξέπεμψε από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού, εξέπεμψε από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι. Οι νεκροί από κορωνοϊό είναι περισσότεροι από τους νεκρούς όλων των άλλων παθήσεων. Δεν προλαβαίνουμε, να μαζεύουμε τους νεκρούς», είπε στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και πρόσθεσε: «Θέλω μόνο, να εκφράσω μία κραυγή αγωνίας. Το προσωπικό πια δεν αντέχει. Έχει γίνει «λάστιχο», λιποθυμάει... Το προσωπικό έχει σηκώσει πια τα χέρια ψηλά και έχει παραδοθεί», ανέφερε και διερωτήθηκε για τα μέτρα που λαμβάνονται στην εκπαίδευση, τα Σώματα Ασφαλείας και τις συγκοινωνίες καθώς -όπως είπε- πολλοί ασθενείς που είναι μέσα, έχουν περιγράψει ότι πιθανότατα έχουν κολλήσει στις εκκλησίες.

Ο πρόεδρος την ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία είναι σε χειρότερη λειτουργική κατάσταση απ’ ότι τον περασμένο χειμώνα, καθώς λειτουργούν μόνο 620 κλίνες ΜΕΘ για κορονωϊό από τις 973 που λειτουργούσαν τον περασμένο Απρίλιο. «Τα νοσοκομεία δεν έχουν επάρκεια σε οξυγόνο, δεν έχουν μηχανήματα High Flow, με αποτέλεσμα να έχουμε και εκεί προβλήματα και λίστες αναμονής σε ασθενείς - και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το οξυγόνο», είπε και ζήτησε να επιστρέψουν με συνεχή τεστ οι εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Τα νοσοκομεία έχουν 7.000 λιγότερο προσωπικό από τις αναστολές και δύο χιλιάδες από συνταξιοδοτήσεις. Το προσωπικό αυτό δεν αποπληρώθηκε. Σήμερα φοράνε τη στολή υψηλής προστασίας και την βγάζουν σε οκτώ ώρες, δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε τουαλέτα, χωρίς ρεπό, χωρίς άδειες, έχουν περικοπεί για τρίτη φορά, με συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα. Λιποθυμούν στην κυριολεξία και λύση δεν βρίσκουν», ανέφερε, καλώντας άλλη μια φορά τους συναδέλφους του να εμβολιαστούν.

«Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να εμβολιαστούν, όμως τώρα πια που έχουμε πόλεμο είναι απαραίτητοι στο Σύστημα γιατί χάνονται τζάμπα ανθρώπινες ζωές», επεσήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ