ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πέτσας: Καμία σκέψη στην κυβέρνηση για νέα μέτρα ή lockdown

Κορωνοϊός - Πέτσας: Καμία σκέψη στην κυβέρνηση για νέα μέτρα ή lockdown
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, προβλέποντας ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου θα υπάρξει απότομη αποκλιμάκωση τως επιδημιολογικών δεδομένων. INTIME NEWS / © Intime p.a.(Φωτογραφία αρχείου)

Την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει καμιά σκέψη για νέα μέτρα και για κανένα lockdown επανέλαβε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, προβλέποντας ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου θα υπάρξει απότομη αποκλιμάκωση τως επιδημιολογικών δεδομένων.

«Δεν υπάρχει καμιά σκέψη για νέα μέτρα και για κανένα lockdown, καθώς τα νέα μέτρα δείχνουν να φέρνουν αποτελέσματα, αφενός με την σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων και αφετέρου με την αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σε ερώτηση για τον αν η τηλεργασία στο Δημόσιο που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα πλάνα της κυβέρνησης, απάντησε ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια σκέψη και το μέτρο της κλιμακωτής προσέλευσης που εφαρμόζεται, έχει βοηθήσει στην αποσυμφόρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα, μίλησε για το ταξίδι του πρωθυπουργού σε περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου, όπου τον συνοδεύει και αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που εξαγγέλθηκαν, με κυριότερο το επενδυτικό πακέτο για την απολιγνιτοποίση ύψος 7 δισ. ευρώ, το οποίο «θα δώσει ανάσα στην αβεβαιότητα των κατοίκων της περιοχής μέχρι να κλείσει και η τελευταία λιγνιτική μονάδα».

Εξάλλου, αναφέρθηκε και στο έργο της σύνδεσης Ιωαννίνων – Κακαβιάς, αλλά και της παραλίμνιας οδού στα Ιωάννινα, με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία και την ακρίβεια, επεσήμανε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική πρόταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ