ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή του πολιτικού κόσμου μετά το απαράδεκτο σχόλιο Κασιμάτη για τη Φώφη Γεννηματά

Οργή του πολιτικού κόσμου μετά το απαράδεκτο σχόλιο Κασιμάτη για τη Φώφη Γεννηματά
Οργισμένη αντίδραση στελεχών από όλο το πολιτικό φάσμα μετά το δημοσίευμα INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στο οποίο ο γνωστός αρθρογράφος, Στέφανος Κασιμάτης επιχειρεί με απρεπή τρόπο να αντιστοιχίσει την άνοδο της επιρροής του ΠΑΣΟΚ με το θάνατο της προέδρου του Κινήματοις Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται σχετικά: «Αξιοσημείωση ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της».

Το επίμαχο δημοσίευμα

Η αποστροφή αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση ανθρώπων από όλο το πολιτικό φάσμα.

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή

Ο γενικός γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η “Πανδώρα”, του “γνωστού και μη εξαιρετέου” κ. Κασιμάτη, στη στήλη του στα ΝΕΑ, ξαναχτύπησε σήμερα τη Φώφη Γεννηματά με άθλιο τρόπο που ντράπηκε μέχρι και η ντροπή. Η απάντηση μας είναι η ίδια που τόσα χρόνια η ίδια έδινε σε συστηματικά και λυσσαλέα χτυπήματα, που όχι μόνο με δημοσιογραφία, αλλά ούτε με το περιθώριο δεν συνάδουν: Περιφρόνηση και Απαξίωση”».

Παπανδρέου: Kατάπτυστο δημοσίευμα

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σήμερα στα Ιωάννινα, δήλωσε: «Είδα σήμερα ένα κατάπτυστο δημοσίευμα για τη Φώφη Γεννηματά. Θέλω να πω σε όλους εκείνους που άνανδρα τη χτυπούν, για να χτυπήσουν και την Παράταξη, ότι τα μικρόψυχα σχόλια τους χαρακτηρίζουν τους ίδιους και όσους υπηρετούν χωρίς ντροπή, κρυμμένοι πίσω από την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης».

Παύλος Χρηστίδης: Αθλιότητες και διαρκή χτυπήματα χωρίς κανένα σεβασμό

Σε πολύ έντονο ύφος απάντησε μέσω twitter από το ΚΙΝ.ΑΛ. ο Παύλος Χρηστίδης:

«Αυτή ήταν η καθημερινότητα της Φώφης Γεννηματά επί 6 χρόνια. Αθλιότητες και διαρκή χτυπήματα, χωρίς κανένα σεβασμό, καμία ενσυναίσθηση. Ούτε τώρα; Ντροπή για όσα γράφει ο κ. Κασιμάτης».

Νίκος Ανδρουλάκης: Κανένα μέτρο, κανένας σεβασμός - Ντροπή

«Κανένα μέτρο, καμία ενσυναίσθηση, κανένας σεβασμός στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Ντροπή για την απρέπεια του σχολίου του κ. Κασιμάτη» τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Παύλος Γερουλάνος: Νιώθει καλά η εφημερίδα να κοιτάζει από μακριά;

«Το χειρότερο δεν είναι ότι ο κ. Κασιμάτης γνωρίζει ότι αυτό που κάνει είναι χυδαίο. Το χειρότερο είναι ότι θεωρεί έξυπνο αυτό που κάνει. Η καλύτερη τακτική σε τέτοιες συμπεριφορές είναι να μην τους δίνεις σημασία. Η εφημερίδα όμως; Νιώθει καλά να κοιτάζει από μακριά;», ήταν το σχόλιο μέσω twitter του Παύλου Γερουλάνου.

Χάρης Καστανίδης: Δεν καταλαβαίνει την αξία να να φεύγεις όρθιος, από το να είσαι μια ζωή σκυφτός

«Το να προσφέρει υπηρεσίες στην παράταξή της ή στη χώρα με το θάνατό της μια αρχηγός αποτελεί τιμή για τη νεκρή και ατιμία γι' αυτόν που το γράφει, γιατί δεν αξιολογεί τι γράφει, δεν καταλαβαίνει την αξία να φεύγεις όρθιος(α), από το να είσαι μια ζωή σκυφτός, όπως αυτός» τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Βασίλης Κικίλιας: Ο επαγγελματίας κριτής των πάντων τώρα και τυμβωρύχος

Τον αποτροπιασμό του για το δημοσίευμα σχολίασε μέσω twitter και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Ο επαγγελματίας κριτής των πάντων τώρα και τυμβωρύχος. Πόσο ακόμα», έγραψε.

Νάσος Ηλιόπουλος: Αθλιότητα εις βάρος της μνήμης της Φώφης Γεννηματά

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε: «Ο κύριος Κασιμάτης φρόντισε σήμερα στα Νέα, να μας θυμίσει ότι η χυδαιότητά του δεν έχει όρια. Επίσης μας θύμισε ότι έντυπα και δημοσιογραφικοί οργανισμοί που ξιφουλκούν κατά του "λαϊκισμού", νιώθουν άνετα να φιλοξενούν φράσεις και οπτικές που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές σελίδες της ρυπαρογραφίας.
Ο κύριος Κασιμάτης πάντα αυτός ήταν. Όμως η διεύθυνση της εφημερίδας έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τη δημοσιοποίηση της αθλιότητας εις βάρος της μνήμης της Φώφης Γεννηματά».

Η ανάρτηση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ

«Ουδεμία εντύπωση προξενούν οι χυδαιότητες Κασιμάτη κατά της Φώφης Γεννήματα, γνωστού -μεταξύ άλλων- και για τον πρωτόγονο αντικομμουνισμό που συστηματικά εκτοξεύει. Είναι προφανές ότι οι φορείς τέτοιων απόψεων δεν διστάζουν μπροστά σε καμία αθλιότητα. Σήμερα αυτό γίνεται ακόμη πιο φανερό, όπως και το ότι η ανοχή σε τέτοιες απόψεις πάντα αποθρασύνει» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ