ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Γκάνα ο Νίκος Δένδιας για τη δωρεά 150.000 εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την Ελλάδα

Στην Γκάνα ο Νίκος Δένδιας για τη δωρεά 150.000 εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την Ελλάδα

Στην Γκάνα βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για την παράδοση 150.000 εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την Ελλάδα. Ο κ. Δένδιας παρέδωσε τα εμβόλια στους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας της Γκάνας, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την Γκάνα στην καταπολέμηση της πανδημίας».

Η εν λόγω πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε ως έκφραση της αλληλεγγύης της χώρας μας σε αυτή τη χώρα της Δυτικής Αφρικής και τον λαό της, με τον ίδιο τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μία συνεισφορά που έγινε με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού όπως είπε, «είναι κοινή για όλους» και «αν δεν μοιραστούμε τους πόρους μας σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Γκάνα, ο κ. Δένδιας βρέθηκε επίσης στο ελληνικό σχολείο Αγίου Νικολάου Γκάνας, από όπου και προχώρησε σε δηλώσεις. Πιο αναλυτικά, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη το Ίδρυμα Τσάκου για το έργο του στην Άκκρα της Γκάνας, καθώς και την Εταιρεία Μυτιληναίος για την τεράστια συμμετοχή της, υπογραμμίζοντας ότι «δίνουν ένα πολύ περήφανο παράδειγμα για το πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας σε μία άλλη ήπειρο, η οποία στον χάρτη φαίνεται μακριά, αλλά αν είστε εδώ, φαίνεται πολύ κοντά στη δική μας».

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την υπερηφάνεια και τη συγκίνησή του για την επίσκεψή του στην Γκάνα και το ελληνικό σχολείο Αγίου Νικολάου, ενώ τόνισε ότι ταξίδεψε στην Αφρική εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, για να προσθέσει τη δωρεά της «σε αυτό το περήφανο παράδειγμα ανθρώπινης φροντίδας». «Είμαι τόσο περήφανος και τόσο συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ με τον πρέσβη μας σήμερα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε στο μέλλον, όσο μπορούμε».

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας υπουργός επισκέπτεται την Γκάνα, ενώ κατά το ταξίδι του εκεί, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε και με την ομόλογό του, Αγιορκορ Μπότσγουεϊ, με την οποία συζήτησε για την ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Γκάνας, αλλά και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χώρα της Δυτικής Αφρικής.