ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αύξηση 30% στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι σε σχέση με τρία χρόνια πριν

Κικίλιας: Αύξηση 30% στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι σε σχέση με τρία χρόνια πριν
Ο υπουργός Τουρισμό έκανε λόγο για αύξηση πάνω από 200% από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για αύξηση 30%-50% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για το 2022 σε σχέση με το 2019 έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ενώ επεσήμανε ότι «οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό». 

Επίσης, οι προκρατήσεις του Οκτωβρίου για το καλοκαίρι του 2022 ήταν κατά 30% αυξημένες σε σχέση με τις κρατήσεις του Οκτωβρίου 2018 για το καλοκαίρι του 2019. Επίσης σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα, αυτή παρουσιάζει σημαντική άνοδο και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει αύξηση πάνω από 200% από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, ανάφερε ο κ. Κικίλιας στο ραδιόφωνο του Αlpha 9,89.

«Όλα αυτά μας γεμίζουν με ευθύνη και υποχρεώσεις, γιατί αισθανόμαστε ότι το καλοκαίρι φέτος θα είναι την άνοιξη. Άρα, από τον Μάρτιο πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι, με οργανωμένες παραλίες, με παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα ξενοδοχεία και τα καταλύματά μας. Συνεργαζόμαστε και με τους εμπορικούς συλλόγους, καθώς το εμπόριο είναι άμεσα συνυφασμένο με τον τουρισμό και οι τουριστικές περιοχές έχουν αυξημένη εμπορική δραστηριότητα», σημείωσε ο κ. υπουργός.

Ερωτώμενος για τα έσοδα από τον τουρισμό το 2021, ανάφερε τα εξής: «Οι αρχικές προβλέψεις ήταν 5-6 δισ. ευρώ για το 2021 και μετά τους πολύ καλούς μήνες που είχαμε και μετά το καλοκαίρι, ξεπερνάμε τα 10 δισ. και οδεύουμε για παραπάνω. Θα δούμε όταν θα υπολογίσουμε και το τελευταίο τρίμηνο του έτους».

Παραμένοντας στο σκέλος της ασφαλούς διαμονής των επισκεπτών στην Ελλάδα ο κ. υπουργός είπε: «Η πρώτη προτεραιότητα ενός ταξιδιώτη για να βιώσει μια ταξιδιωτική εμπειρία, ήταν και είναι η ασφάλεια. Και ο τρόπος με τον οποίο, σε πολύ δύσκολες εποχές, χειριστήκαμε την πανδημία, έδωσε τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να εμπιστευτούν την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό, αυτό να "ξαναμπραντάρει" τη χώρα στο εξωτερικό και ακόμα και το φθινόπωρο να έχουμε τουρίστες και πολύ περισσότερα έσοδα από αυτά που είχαν προβλεφθεί».

Τέλος ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά ο ΕΟΤ κάνει καμπάνια για την ύπαιθρο και για όλες τις Περιφέρειες της χώρας, για τους χειμερινούς προορισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ