ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχωρεί το ΜέΡΑ 25 από την εξεταστική για τη διαφημιστική δαπάνη και τις δημοσκοπήσεις

Αποχωρεί το ΜέΡΑ 25 από την εξεταστική για τη διαφημιστική δαπάνη και τις δημοσκοπήσεις
Για υποβάθμιση της εξεταστικής μιλά ο Γ. Βαρουφάκης ΙΝΤΙΜΕ/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την αποχώρηση του ΜέΡΑ25 από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή το κόμμα του δεν θα νομιμοποιήσει την κοινοβουλευτική ομερτά. Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ακόμη, ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξαν την λίστα μαρτύρων που κατέθεσε το κόμμα του.

«Εμείς έχουμε απέχθεια στις εξεταστικές γιατί διασύρουν τον κοινοβουλευτισμό. Ο κόσμος ακούει για εξεταστικές και σκέφτεται συγκάλυψη. Παρά ταύτα συμμετείχαμε σε αυτή την εξεταστική προκειμένου να συγκεντρωθούν 120 ψήφοι που απαιτούνται για την συγκρότησή της. Με καλή πίστη συμμετείχαμε και προτείναμε μάρτυρες αλλά απερρίφθησαν όλοι. Η ΝΔ επιλέγει να υποβαθμίσει την εξεταστική καλώντας τους ανθρώπους που αν πουν την αλήθεια θα χάσουν δουλειά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί πολιτικούς. Εμείς ζητήσαμε να έρθουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Απερρίφθησαν οι προτάσεις μας. Εμείς αποχωρούμε γιατί δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την κοινοβουλευτική ομερτά», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ