ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για τα νέα μέτρα: Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της

ΚΚΕ για τα νέα μέτρα: Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της
«Η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος» Intime

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ σχετικά με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού που ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για «συγκάληψη ευθυνών» εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ επισημαίνει ότι «δεν πήρε κανένα μέτρο για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Απ’ την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην “ατομική ευθύνη”, για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας.

Σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεσπίζοντας την «ατομική ευθύνη» με ποινή -αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα- χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού.

Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη της ίδιας “συνταγής” που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ