ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η τοποθέτηση Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ για τις επενδύσεις στην καινοτομία

Live η τοποθέτηση Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ για τις επενδύσεις στην καινοτομία
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reinventing Greece through Investments in Innovation», που διοργανώνει ο ΣΕΒ.

Το συνέδριο επικεντρώνεται στο πώς το οικοσύστημα στην Ελλάδα θα μπορέσει να συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω ξένων επενδύσεων σε καινοτομία υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στο επενδυτικό συνέδριο οι παγκόσμιοι επιχειρηματικοί ηγέτες, επενδυτές και ηγέτες του κλάδου της καινοτομίας και τεχνολογίας θα μοιραστούν τις γνώσεις τους από την εμπειρία των δικών τους διεθνών εταιρικών επενδύσεων, θα εξηγήσουν τους παράγοντες που έκαναν την Ελλάδα ελκυστική και θα συζητήσουν τρόπους περαιτέρω βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Η οικονομία και οι ιδιωτικές επενδύσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ.

Επί τάπητος τέθηκαν και τα ζητήματα της ενεργειακής και ψηφιακής μετάβασης, οι δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και η βιομηχανική πολιτική.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Από την πλευρά του ΣΕΒ συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ευθύμιος Βιδάλης, οι αντιπρόεδροι του ΔΣ Ιωάννης Γιώτης, Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Ευάγγελος Μυτιλιναίος, ο ταμίας Μάρκος Βερέμης και τα μέλη Ευτύχιος Βασιλάκης και Βασίλειος Ψάλτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ