ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης στη Βουλή: «Oμολογία αποτυχίας» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών

Πολάκης στη Βουλή: «Oμολογία αποτυχίας» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών
Αευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας διερωτήθηκε «τι θα κάνατε εσείς εάν επί κυβερνήσεώς μας είχαμε 18.000 νεκρούς;» INTIME / ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

Ως «ομολογία αποτυχίας» που αποτελεί «σημείο στροφής της πτώσης της κυβέρνησης» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης την απόφαση υποχρεωτικού εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 60 ετών.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Με βάση τα επίσημα στοιχεία οι νεκροί πλήρως εμβολιασμένων από την αρχή της πανδημίας έως τις 10 Οκτωβρίου ήταν 147. Από 10 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου οι νεκροί πλήρως εμβολιασμένοι έγιναν 346. Από τους 1.118 θανάτους οι 346 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Για πείτε μου τι ποσοστό είναι οι 346; Αυτό είναι η αποτυχία σας» είπε και πρόσθεσε πως στις λίστες ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι και ψάχνουν κρεβάτι ΜΕΘ 136 ασθενείς.

Ο κ. Πολάκης σχολίασε και το «πρόστιμο» των 100 ευρώ και την πρόβλεψη να κατέβει στο μισό, δηλαδή στα 50 ευρώ για όσους εμβολιαστούν με την πρώτη δόση έως και τη 15η ημέρα του μήνα.

«Είστε τόσο ψιλικατζήδες, γερολαδάδες, που τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ», είπε και επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν αποδέχεται τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «αραίωση» στα σχολεία, τα ΜΜΜ κλπ.

«Όταν με κατηγορούσατε ως ψεκασμένο για τα μονοκλωνικά, τελικά τα φέρατε και είναι λίγα. Τι θα τα κάνουμε, λοταρία;» ανέφερε.

«Όταν έχετε 6.500 υγειονομικούς εκτός συστήματος και αρνείστε να τους επιστρέψετε με 2-3 rapid test, ενώ στα νοσοκομεία λιποθυμούν γιατί δεν αντέχουν», υποστήριξε και απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας διερωτήθηκε «τι θα κάνατε εσείς εάν επί κυβερνήσεώς μας είχαμε 18.000 νεκρούς;».

Απαντώντας ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι ο Παύλος Πολάκης δεν εκπέμπει το σωστό μήνυμα, προκαλώντας την αντίδρασή του. «Δεν θα μας μιλήσετε εσείς για επιστήμη. Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους εγώ στην ζωή μου», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ