ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη για Ερντογάν: Είναι πολύ πιεσμένος στο εσωτερικό του μέτωπο για να κάνει «ταρζανιές»

Μπακογιάννη για Ερντογάν: Είναι πολύ πιεσμένος στο εσωτερικό του μέτωπο για να κάνει «ταρζανιές»
«Η αναταραχή είναι πάντα κακό πράγμα», σχολίασε η κυρία Μπακογιάννη ΙΝΤΙΜΕ

Για τις οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία μίλησε την Πέμπτη η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η αναταραχή είναι πάντα κακό πράγμα», σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για τα τεκταινόμενα στη γείτονα, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να χαίρεται για την αποσταθεροποίηση και την οικονομική κατάσταση μιας μεγάλης χώρας όπως η Τουρκία που ουσιαστικά παραπαίει οικονομικά.

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι στην Τουρκία αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας και από την άλλη πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τη δύναμη της Ελλάδος, την αμυντική της θωράκιση, τις συνεργασίες και τις συμμαχίες της χώρας μας που είναι σταθερές.

«Αυτή η σταθερότητα που έχει η Ελλάδα είναι το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας» είπε η κ. Μπακογιάννη προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Άγκυρα δεν υπάρχει τίποτα απολύτως σταθερό.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στην Κύπρο η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο ο Ερντογάν «θα κάνει μεγάλες φασαρίες» εκεί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή Αμερικάνοι (γεωτρήσεις Exxon Mobil) χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο δίπλα οικόπεδο της Κυπριακής ΑΟΖ όπου δραστηριοποιούνται οι Γάλλοι.

«Τον βλέπω πάρα πολύ πιεσμένο στο εσωτερικό του μέτωπο για να κάνει ‘’ταρζανιές’’», εκτίμησε για τον Εντογάν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στο «μενού» για τον Τούρκο πρόεδρο, απάντησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί «η Ελλάδα πλέον είναι το παράδειγμα της επιτυχίας για την Τουρκία και αυτό είναι δύσκολο να το αντέξει. Όταν βγαίνει η αντιπολίτευση και σου λέει: ‘’κοιτάξτε πόσος είναι ο μισθός στην Ελλάδα και πόσος είναι σε εμάς’’ και αυτό τους πονάει.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο για πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα, είπε ότι «πάρα πολλοί μιλάνε και ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι «ξεγράφεις τον Ερντογάν». Εξήγησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος αποφασισμένος, που γνωρίζει πως σε περίπτωση που φύγει από την εξουσία, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γι’ αυτόν.

«Άρα τι εκλογές θα κάνει; Πώς θα τις κάνει; Σε τι συνθήκες θα γίνουν; Όλα αυτά είναι ερωτηματικά που θα πρέπει να περιμένουμε να απαντηθούν», τόνισε.

Μια άλλη παράμετρος που έθεσε η κυρία Μπακογιάννη είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για την αντιπολίτευση στην Τουρκία καθώς σε πάρα πολλά θέματα που αφορούν την Ελλάδα είναι πολύ σκληρότερη από τον Ερντογάν.

«Έχουμε και έχουμε μια ‘’μανία’’ στην Ελλάδα να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά μιας χώρας… ‘’έφυγε ο Ερντογάν λύσαμε τα προβλήματα’’. Δεν είναι έτσι», σημείωσε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι εξαρτάται πρωτίστως από την Ελλάδα η αμυντική μας θωράκιση και η διπλωματική μας δραστηριότητα καθώς και η σταθερότητα στις ελληνικές θέσεις κάτι που αποτελεί όπως είπε το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ