ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας προς δικαστικές ενώσεις: Δεν αξιολογούνται οι δικαστικοί λειτουργοί

Τσιάρας προς δικαστικές ενώσεις: Δεν αξιολογούνται οι δικαστικοί λειτουργοί
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης οι εξετάσεις για τη συμμετοχή στα συγκεκριμένα σεμινάρια, είναι πετυχαίνεις ή δεν πετυχαίνεις, και δεν βαθμολογούνται, ώστε η βαθμοί να ληφθούν υπόψη για την αξιολόγηση. INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και σε συνεργασία με την πολιτεία να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις κάλεσε την Πέμπτη τις δικαστικές ενώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Αν οχυρώνεται κάποιος πίσω από μια συνδικαλιστική άποψη ή μια στείρα άρνηση, τότε η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο», είπε ο κ. Τσιάρας στη συζήτηση του νομοσχεδίου που επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δικαστών και με αφορμή τις ενστάσεις που διατυπώνονται διευκρίνισε ότι «είναι αξιολόγηση παρακολούθησης επιστημονικών σεμιναρίων που γίνονται επί οκτώ μέρες μέσα σε οκτώ χρόνια και όχι αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών».

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης οι εξετάσεις για τη συμμετοχή στα συγκεκριμένα σεμινάρια, είναι πετυχαίνεις ή δεν πετυχαίνεις, και δεν βαθμολογούνται, ώστε η βαθμοί να ληφθούν υπόψη για την αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά στο πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης που μπαίνει στο φάκελο του δικαστικού λειτουργού, είπε πως είναι λυσιτελές, γιατί η σχετική πρόβλεψη υπάρχει και στον ισχύοντα νόμο ασχέτως που δεν εφαρμόζεται.

Οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν να ακουστεί η άποψη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η ακρόαση εκπροσώπων των Δικαστικών Ενώσεων στην Επιτροπή, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (3/12).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ