ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Δικαιοσύνη ο Στ. Ψυχάρης για ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες

Στη Δικαιοσύνη ο Στ. Ψυχάρης για ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση παραπέμπει με ομόφωνη απόφασή της, τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, ελέγχεται για ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, καθώς δεν προσκόμισε εντός της προθεσμίας που του είχε δοθεί, τα παραστατικά που του ζητήθηκαν.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της μη υποβολής δηλώσεων επί περίπου μια δεκαετία (1997-2007), η επιτροπή με τη σύμφωνη γνώμη δικαστικού λειτουργού, απεφάνθη ότι την εποχή εκείνη η μη υποβολή δήλωσης ήταν πλημμέλημα, το οποίο παραγράφεται μετά την παρέλευσης πενταετίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση τέθηκε στο αρχείο και η υπόθεση Χαρδούβελη για τις δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλλε με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών, καθώς από τον έλεγχό τους δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος, το εισόδημά του που κυμαινόταν από 450.000- 500.000 ευρώ δικαιολογούσε όλες τις κινήσεις του.

Η επιτροπή πόθεν έσχες δεν ασχολήθηκε σήμερα με την υπόθεση των καταγγελιών που αφορούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη συμμετοχή του σε τεχνική εταιρεία και αν αυτή είχε δηλωθεί κανονικά στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ