ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάπας Φραγκίσκος: Το χειρόγραφο σημείωμα που έστειλε εν πτήση στον πρόεδρο της Κύπρου

Πάπας Φραγκίσκος: Το χειρόγραφο σημείωμα που έστειλε εν πτήση στον πρόεδρο της Κύπρου
Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου προς τον πρόεδρο και το λαό της Κύπρου εστάλη από το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ενώ βρισκόταν εν πτήσει προς την Αθήνα AP Photo

Χειρόγραφο σημείωμα προς τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, απέστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο στην πτήση από τη Λάρνακα προς την Αθήνα.

Πρόκειται για ένα μήνυμα προς υπό μορφή χειρόγραφου σημειώματος που σύμφωνα με την κυπριακή Προεδρία εστάλη με τηλεομοιότυπο από το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Πάπας Φραγκίσκος, όσο ο ίδιος βρισκόταν εν πτήσει προς την Αθήνα σήμερα το πρωί.

Στο μήνυμα του ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μου στην Κύπρο, ανανεώνω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη προς εσάς Εξοχότατε και προς τον λαό της Κύπρου, για τη θερμή σας υποδοχή και φιλοξενία. Με τις διαβεβαιώσεις μου για τις προσευχές μου για ειρήνη και ευημερία του έθνους, επικαλούμαι τις ευλογίες Του Παντοδύναμου Θεού για όλους εσάς».

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο πριν μεταβεί στην Ελλάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέπεμψε μήνυμα συμπαράστασης για τα δεινά της Μεγαλονήσου.

Χαρακτήρισε τη μεγαλόνησο «μαργαριτάρι» το οποίο «αναδεικνύει την ομορφιά του ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες», ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη Μεσόγειο που όπως είπε στις μέρες μας, «έχει δυστυχώς γίνει τόπος συγκρούσεων και ανθρωπιστικών τραγωδιών».

Στην ομιλία του κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων αλλά και στο τραύμα που όπως είπε έχει υποστεί η Κύπρος τις τελευταίες δεκαετίες.

«Συλλογίζομαι τον εσωτερικό πόνο εκείνων που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στους χώρους λατρείας τους. Προσεύχομαι για τη δική σας ειρήνη, για την ειρήνη ολόκληρου του νησιού, και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ποντίφικας.

Πάπας Φραγκίσκος: Έχει υποστεί τρομερό τραύμα η Κύπρος - Προσεύχομαι για την ειρήνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ