ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αισιόδοξοι στο επιτελείο του Λοβέρδου – «Θα είμαστε σίγουρα στο δεύτερο γύρο»

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αισιόδοξοι στο επιτελείο του Λοβέρδου – «Θα είμαστε σίγουρα στο δεύτερο γύρο»
CNN Greece

Αισιόδοξοι για πρόκριση στο δεύτερο εκλογικό γύρο είναι στο επιτελείο του υποψηφίου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου.

Όπως διαμηνύει το επιτελείο του, με βάση τη μέχρι τώρα συμμετοχή των πολιτών, «η δική μας εκτίμηση είναι ότι θα είμαστε σίγουρα στον δεύτερο γύρο».

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να παραταθεί εκ νέου η εκλογική διαδικασία μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης.

«Ζητήσαμε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή. Θα συνεχιστεί η ψηφοφορία μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποκλείσει κανέναν».

Μέχρις στιγμής, πάνω από 260.000 πολίτες έχουν προσέλθει στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 18:00 η Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), αποφάσισε την παράταση για μία ώρα και συγκεκριμένα έως τις 20:00 της ψηφοφορίας, λόγω αυξημένης προσέλευσης.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από τον υποψήφιο για την προεδρία και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με το οποίο συναίνεσε και η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημας Αλλαγής βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος. Από τις 7.00 το πρωί άνοιξαν τα 840 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα και 22 στο εξωτερικό, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει πάνω από 244.000 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ