ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Παπανδρέου: Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Παπανδρέου: Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής
Κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να συμμετάσχουν ενεργά στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου απηύθυνε λίγο πριν τη 01:00 το πρωί της Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. INTIME NEWS

Κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να συμμετάσχουν ενεργά στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου απηύθυνε λίγο πριν τη 01:00 το πρωί της Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Μας ψήφισε ένα μεγάλο μέρος των προοδευτικών πολιτών. Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους, αποφασίζουν για την τύχη της παραταξης. Αποφασίζουν για την πορεία και το μέλον της παράταξης. Σας ευχαριστώ όλους και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής», ήταν η πρώτη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

Με τη φράση «η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», ο Νίκος Ανδρουλάκης επικύρωσε λίγο μετά τις 00:40 τα ξημερώματα της Δευτέρας τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής.

Αυτούσια η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου για το πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν. Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Η ενότητα είναι η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», ήταν η πρώτη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έγινε δεκτός με επευφημίες από μέλη και φίλους του κόμματος.

Με τα αποτελέσματα στο 90,50% της ενσωμάτωσης (90,61% - 762 από τα 841 εκλογικά τμήματα), τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 37,03%
  • Γιώργος Παπανδρέου: 27,79%
  • Ανδρέας Λοβέρδος: 25,96%
  • Παύλος Χρηστίδης: 3,26%
  • Χάρης Καστανίδης: 2,98%
  • Παύλος Γερουλάνος: 2,97%

Μαζική και σε επίπεδα ρεκόρ ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 ακριβώς, ωστόσο σε εκλογικά κέντρα όπου έως νωρίς το βράδυ της Κυριακής είχαν σχηματιστεί ουρές, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η εκλογική διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ