ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Σύλληψη έλληνα αστυνομικού από την Τουρκία

Έβρος: Σύλληψη έλληνα αστυνομικού από την Τουρκία
Στην σύλληψη 41χρονου Έλληνα αστυνομικού που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών προχώρησαν οι Τούρκοι (φωτ. αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / European Union

Έλληνα αστυνομικό που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών φέρεται να συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Έβρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος αστυνομικός είχε πάει χθες, Κυριακή, από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με μια γυναίκα.

Η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης. Από την τουρκική πλευρά ισχυρίζονται ότι κινούνταν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Μαζί του συνέλαβαν και την γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία έχει καταγωγή κατά το ήμισι από τις Φέρες και ένα άλλο χωριό του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικό ονομάζεται Μανώλης Βαλασούδης και υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών.

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο Haberturk, ο Έλληνας αστυνομικός και η γυναίκα που τον συνόδευε συνελήφθησαν από την Στρατοχωροφυλακή επειδή εισήλθαν παράνομα σε στρατιωτική ζώνη στα σύνορα.

Ο αστυνομικός και η φίλη του, αναφέρει το δημοσίευμα, εισήλθαν με το αυτοκίνητό τους στην απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δοϊράνη, κοντά στα σύνορα. Μετά τη σύλληψή τους μεταφέρθηκαν στο σταθμό Χωροφυλακής στην Κεσάνη, όπου και κρατούνται.

Ο ίδιος ο αστυνομικός φέρεται να ισχυρίζεται πάντως ότι βρέθηκαν εκεί κατά λάθος, ακολουθώντας τις οδηγίες του GPS.

Έρευνα για την υπόθεση διέταξε ο εισαγγελέας της Κεσάνης στην Τουρκία.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το ζευγάρι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερο από τις τουρκικές αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, επιβεβαιώνει τη σύλληψη του αστυνομικού στην Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ