ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Mπαίνει τάξη στην Ειδομένη

Μουζάλας: Mπαίνει τάξη στην Ειδομένη

Τη διαβεβαίωση ότι στην Ειδομένη «μπαίνει τάξη» και ότι η «κατάσταση θα καθαρίσει», έδωσε στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε πως η διάλυση της Ειδομένης θα γίνει με κλιμακωτούς ελέγχους, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με ξένους συμβούλους.

Αίσθηση ωστόσο, προκάλεσε η αναφορά του στη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, λέγοντας ότι μια θα ανοίγει και μια θα κλείνει. Ως παράδειγμα έφερε την εικόνα που παρουσίαζε το Καλαί επί 7 χρόνια, όπου επικρατούσε ένταση
και έπεφταν δακρυγόνα και ξύλο.

Ο Γιάννης Μουζάλας ζήτησε πίστωση χρόνου «για να δώσουμε μορφή στο χάος» και τόνισε ότι κανείς δεν θέλει να γίνει με βία και να υπάρξει αιματοχυσία. «Στην Ειδομένη αρχίζει να μπαίνει τάξη και στον Πειραιά τελειώνει το πρόβλημα», είπε και πρόσθεσε ότι μετά από 6 μήνες το Χέρσο δεν θα υπάρχει. «Δεν μπορώ να εγγυηθώ μείωση μέσα στους επόμενους 2 με 2,5 μήνες, αλλά να γνωρίζετε ότι το Χέρσο δεν υπάρχει στο σχεδιασμό», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και εξήρε τη συμβολή του στρατού, λέγοντας οτι πρόθεσή του είναι να στηρίξει την παρουσία του και στο Κιλκίς.

Σε ότι αφορά τέλος, την δράση ορισμένων ΜΚΟ, επεσήμανε ότι 8 εξ αυτών είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και θα «κουμπώσουν» πάνω στον σχέδιο που έχει εκπονηθεί. «Δεν θα κάνουν ό,τι θέλουν», είπε και πρόσθεσε πως αυτό που ζήτησε ο ίδιος, είναι οι προσλήψεις που θα γίνουν να είναι 70% από την Ελλάδα, ενώ οι προμήθειες τους να είναι σε ποσοστό 60% από ελληνικές αγορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ