ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Τελ Αβίβ την Τρίτη ο πρωθυπουργός για την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Στο Τελ Αβίβ την Τρίτη ο πρωθυπουργός για την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η στάση της Τουρκίας επί τάπητος στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ (Στιγμιότυπο από προηγούμενη επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στο Ισραήλ) Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Παπαμήτσος Δημήτρης

Στο Τελ Αβίβ μεταβαίνει αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις εργασίες της τριμερούς Συνόδου Κορυφής με το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία, στις οποίες θα τεθούν, μεταξύ άλλων, επί τάπητος οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η στάση της Τουρκίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί στις 11:15 με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ.

Στις 12:30 ο κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Ναφτάλι Μπένετ θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο, και θα ακολουθήσει η τριμερής συνάντηση κορυφής.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει στις 15:00 συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτζογκ, στο προεδρικό μέγαρο.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως θα γίνει ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή και των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες, καθώς και συζήτηση για την περαιτέρω διεύρυνση των τομέων συνεργασίας.

Αναμένεται μάλιστα ότι οι τρεις ηγέτες θα υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ