Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Εντός της εβδομάδας, το πιθανότερο την Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.
Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κύριες συντάξεις δεν μειώνονται, ενώ οι επικουρικές θα έχουν μία αναπροσαρμογή, που θα αφορά, όμως, μόνο το 10% των συνταξιούχων. Δηλαδή, όπως σημείωσε, για το 90% των συνταξιούχων δεν θα υπάρχουν αλλαγές.
Αναφορικά με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, το στέλεχος του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι, με βάση αυτά, θα παρέχονται υψηλότερες συντάξεις από τις σημερινές γι' αυτούς που έχουν λίγα έτη ασφάλισης, κάτω από 25 έτη και σχετικά μικρότερες αποδοχές -κάτω από τα 1.000 ευρώ-, ενώ και «για τις μεγαλύτερες συντάξεις οι διαφορές δεν θα είναι πολύ μεγάλες».

ΕΟΔΥ: Πού θα διενεργούνται δωρεάν rapid test την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου
23:59
Με 50 εκατ. ευρώ ξεκινά το δεύτερο fund της η Big Pi
23:48
ΗΠΑ: Στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς θα παραστεί η Καμάλα Χάρις
23:43
Burberry: «Καρώ» με φιλικές προς το περιβάλλον βαφές σε λιβάδια στα Κανάρια και τη Νότια Αφρική
23:37