ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική Επιτροπή: Ένταση και υψηλοί τόνοι στην κατάθεση του Μιχάλη Γκάλγκου της Initiative Media

Εξεταστική Επιτροπή: Ένταση και υψηλοί τόνοι στην κατάθεση του Μιχάλη Γκάλγκου της Initiative Media
Η κατάθεση Γκάλγκου προκάλεσε «πόλεμο» ανακοινώσεων ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ένταση και υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις, όπου κατέθετε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Initiative Media» Μιχάλης Γκάλγκος.

Πρόκειται για την εταιρία επικοινωνίας που ανέλαβε την υλοποίηση εκστρατείας για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού και την κατανομή των κονδυλίων στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γκάλγκο η διαδικασία επιλογής των μέσων ενημέρωσης ήταν δυναμική και η εταιρία του πρότεινε ποια θα συμμετείχαν στην καμπάνια. «Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και ενέκρινε η αναθέτουσα αρχή», είπε και σε ερώτηση εάν υπήρξαν παρεμβάσεις ως προς την επιλογή μέσων ενημέρωσης ή υποδείξεις για το αν θα πρέπει να επιλεγεί ένα μέσο ή όχι αλλά και ως προς το ύψος των χρημάτων που θα λάμβανε, απάντησε πως η αναθέτουσα αρχή δεν είχε τη σχετική τεχνογνωσία και ακολούθησε τις προτάσεις της «Initiative Media». Σε άλλο σημείο ανέφερε πως τελική λίστα ενέκρινε η αναθέτουσα αρχή, δηλαδή η προεδρία της κυβέρνησης και πως κάποια μέσα έμειναν εκτός της καμπάνιας. Ορισμένα εξ αυτών είχαν ενοχλήσει την αναθέτουσα αρχή για ένταξή τους στη λίστα και μετά την αξιολόγηση, ποσοτική και ποιοτική, από την εταιρία, εντάχθηκαν στην τελική λίστα.

Οι αναφορές του αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι η τελική διαμόρφωση της λίστας έγινε από μέσα ενημέρωσης που αυτοπροτάθηκαν. Σε ότι αφορά στην εφημερίδα «Documento» ο κ. Γκάλγκος είπε πως μετά από συζήτηση που έγινε με την αναθέτουσα αρχή τέθηκε εκτός λίστας, καθώς το περιεχόμενο της εφημερίδας εκείνη την περίοδο ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τα μηνύματα που ήθελε να περάσει η καμπάνια.

Η κατάθεση Γκάλγκου προκάλεσε «πόλεμο» ανακοινώσεων ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση Μελών της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή:

«Μπούμεραγκ γυρίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ η Εξεταστική Επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ. Όχι μόνο προκύπτουν στοιχεία που τινάζουν στον αέρα το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η ανασκευαστική δήλωση του εκλογικού αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλου για την εταιρία Opinion Poll, αλλά επιπλέον, η εξέταση των μαρτύρων εξελίσσεται σε ντόμινο δυσάρεστων αποκαλύψεων για την Κουμουνδούρου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι βουλευτές της ΝΔ κατήγγειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη των εταιριών Vox Pop, Common View και Bridging Europe.

Οι βουλευτές ΝΔ υπενθύμισαν, πως στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο ίδιος ο Προέδρος του ΕΣΡ είχε παρουσιάσει για το διάστημα 2015-2019 συντριπτικά στοιχεία υπέρ της προβολής της πρώην συγκυβέρνησης ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η αμηχανία για το αδιέξοδο που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διάχυτη.

Γι’ αυτό και καταφεύγει στην πάγια τακτική του αποπροσανατολισμού με δήθεν αποκαλύψεις όπως το έγγραφο που υποτίθεται ότι «ανακάλυψε» η εφημερίδα Documento.

Άνθρακας ο θησαυρός κύριοι της Κουμουνδούρου.

Η συγκεκριμένη επιστολή δεν είναι προϊόν δημοσιογραφικής ανακάλυψης αλλά ένα από τα έγγραφα που διανεμήθηκαν στους βουλευτές και το οποίο ξεκάθαρα αναφέρει ότι η κατανομή της διαφήμισης ήταν έμπνευσης και υλοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρία».

Δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μελών της εξεταστικής επιτροπής:

«Καταπέλτης για την κυβέρνηση η ομολογία του βασικού μάρτυρα της Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο επικεφαλής της εταιρίας Iniative Μιχ. Γκάλγκος η οποία μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο! Ότι χωρίς δημόσια πρόσκληση, ο κατάλογος των ΜΜΕ επελέγη αποκλειστικά από την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλ. από τον κ. Πέτσα!

«Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και η Αναθέτουσα Αρχή (δηλ. η Προεδρία της Κυβέρνησης) ενέκρινε και αποφάσιζε», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της εταιρίας Iniative και της Κυβέρνησης, υλικό το οποίο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή και ακόμη δεν έχει προσκομισθεί.

Ο μάρτυρας αποκάλυψε επίσης όλες τις διαδικασίες λογοκρισίας και αποκλεισμού, των ΜΜΕ που δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση.

Η σημερινή δυσάρεστη για την Ν.Δ. συνεδρίαση , επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που οδήγησαν στην σύσταση της Εξεταστικής.

Ως εκ τούτου το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στ.Πέτσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ