ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Νέα ένταση στην εξεταστική επιτροπή - «Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Νέα ένταση στην εξεταστική επιτροπή - «Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Νέο πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης INTIME

Σε κλίμα έντασης συνεχίζει το έργο της η εξεταστική επιτροπή στη Βουλή που διερευνά τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της διαφημιστικής ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

Νέο πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης αποτέλεσε η κατάθεση του προέδρου του ΙΦΕΤ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την καμπάνια του εμβολιασμού Δημήτρης Πανταζής.

Βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην επιτροπή ανέφεραν ότι στην κατάθεσή του ο μάρτυρας υποστήριξε ότι όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο με αποτέλεσμα να χαλάσει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάθεση του προκάλεσε "πόλεμο" ανακοινώσεων των δύο κομμάτων.

Σχόλιο ΝΔ-μελών της Εξεταστικής Επιτροπής:

Η επιβεβαίωση του Προέδρου του ΙΦΕΤ , Δημήτρη Πανταζή, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο, χάλασε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και έφερε σε αδιέξοδο τους βουλευτές του.
Οι απαντήσεις του μάρτυρα, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας τον Αύγουστο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε αμηχανία και οδήγησε σε «αφωνία» τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επέλεξαν να μην θέσουν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά προσχήματα.
Η στάση τους αυτή απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η μοναδική αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία εντυπώσεων και όχι η αναζήτηση της αλήθειας. Μπροστά στην κατάρρευση του οικοδομήματος που έστησαν πάνω σε fake news, δε διστάζουν να προκαλέσουν τεχνητή ένταση για να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση να έρχονται αντιμέτωποι με το ηχηρό «άδειασμα» από στέλεχος δική τους επιλογής σε θέση ευθύνης. Στα πυροτεχνήματα και κακοστημένα σώου, η απάντηση της ΝΔ είναι σταθερή: Όλα στο φως.

Δήλωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή:

Οι θεσμικές παρεκτροπές της κυβέρνησης στην εξεταστική επιτροπή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σήμερα η Ν.Δ. έφτασε στο ακραίο σημείο να παραβιάσει ακόμη και δική της απόφαση που προέβλεπε να καλέσουν για μάρτυρα τον εκπρόσωπο του Υπ.Υγείας , υπέυθυνο για την παραλαβή του έργου. Αντ΄ αυτού έστειλαν ένα μέλος αντί για τον Πρόεδρο, και μάλιστα άλλης επιτροπής με διαφορετικό αντικείμενο.
Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αρνήθηκε να νομιμοποιήσει μια ακόμη κυβερνητική μεθόδευση απέχοντας από την εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ