ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα ριζικής αλλαγής σε νοοτροπίες και λογικές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα ριζικής αλλαγής σε νοοτροπίες και λογικές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στο 10ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 MOTIONTEAM/Βασίλης Βερβερίδης

Οι διαγραφές του Γραμματέα του κόμματος αλλά και του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ προκάλεσαν έκπληξη σε πολλούς, ιδιαίτερα μάλιστα για το γεγονός ότι έγιναν λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.

Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να κάνουν λόγο για κλίμα εσωστρέφειας και έντασης αλλά και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ένταση αυτή ενδέχεται να μεταφερθεί και στην αίθουσα του συνεδρίου. Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Το σίγουρο είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έτρεφε και τα καλύτερα συναισθήματα για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο ίδιος του είχε χρεώσει το φιάσκο στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ενώ τον βρήκε και απέναντι στην εκλογική μάχη καθως ο κ. Παπαμιμίκος είχε στηρίξει ενεργά τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Αν και είχε δεχθεί εισηγήσεις περί του αντιθέτου όμως τελικά αποφάσισε να διατηρήσει τον κ. Παπαμιμίκο στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής φροντίζοντας όμως να τοποθετήσει δίπλα του ως αναπληρωτή τον στενό του συνεργάτη Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος και αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα από το συνέδριο. Με λίγα λόγια οι μέρες του κ. Παπαμιμίκου στη θέση αυτή ήταν μετρημένες.

Τι οδήγησε στις διαγραφές

Τι ήταν αυτό όμως που εξόργισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον οδήγησε στο να πάρει αυτά τα δραστικά μέτρα; Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να παρέβει άμεσα όταν ενημερώθηκε για το «χάος» που επικράτησε στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη και κυρίως για το γεγονός ότι, όπως λένε στη Συγγρού, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος προχώρησε σε πλήρη χειραγώγηση του αποτελέσματος των εκλογών στη νεολαία επιλέγοντας «δικά» του στελέχη τόσο στις θέσεις των μελών της Πολιτικής Επιτροπής όσο και για τις θέσεις των συνέδρων στο 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούσαν πως ο κ. Παπαμιμίκος θα προχωρούσε σε κινήσεις μέσα στο συνέδριο που θα δημιουργούσαν προβλήματα στην εικόνα της παράταξης ζητώντας για παράδειγμα τη θεσμοθέτηση τάσεων και βάζοντας εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα. Τα όσα έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ήταν ουσιαστικά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δείχνει με τη στάση του πως δε θα δεχθεί προσωπικές στρατηγικές και κινήσεις που θα ζημιώουν την εικόνα της παράταξης.

Με τη διάλυση την ΟΝΝΕΔ και την από μηδενική βάση ανασύστασή της ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέραν του ότι δείχνει κυρίαρχος του παιχνιδιού θέλει να στείλει και το μήνυμα της ριζικής αλλαγής σε νοοτροπίες και λογικές.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα δεχθεί να συνεχισθούν οι παθογένειες του παρελθόντος, το κόμμα αλλάζει και θα πάει μπροστά» είναι το μήνυμα των συνεργατών του οι οποίοι και εκτιμούν πως από αυτή την αντιπαράθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει σαφώς ενισχυμένος όχι μόνο εσωκομματικά αλλά κυρίως στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας. Οι τελευταίες εξελίξεις πάντως δεν αλλάζουν τα σχέδια του Προέδρου του κόμματος ο οποίος και αναμένεται να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στη ΝΔ με την έγκριση των συνέδρων του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ