ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός για τις «VIP κλίνες ΜΕΘ»: Υπερβαίνει κάθε λογική, δεν πιστεύω πως συμβαίνει αυτό

Ξανθός για τις «VIP κλίνες ΜΕΘ»: Υπερβαίνει κάθε λογική, δεν πιστεύω πως συμβαίνει αυτό
«Κατά την άποψή μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός ΙΝΤΙΜΕ

Για τις καταγγελίες περί «VIP κλίνες ΜΕΘ» μίλησε ο Ανδρέας Ξανθός, πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο δελτίο του Kontra, ο κ. Ξανθός ερωτήθηκε εάν υπάρχουν κλίνες λειτουργικές που κρατιούνται στα νοσοκομεία ως «καβάτζα», απάντησε:

«Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική, δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα».

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Τετάρτη την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

«Περισσότεροι από 100 ασθενείς με covid αυτή την στιγμή είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Υπήρξε καταγγελία από εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ πως, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ, η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί. Συγκεκριμένα, είναι εκτός μάχης κρατημένες για VIP περιστατικά», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκανε μνεία και σε εμφάνιση στο ΣΚΑΪ ΤV του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δεν διάψευσε τις καταγγελίες και «απάντησε με μισόλογα».

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Aπαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες κι αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ. Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλος, συμπληρώνοντας πως για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ