Θεοδωρικάκος: Οριζόντιες κυρώσεις σε περιπτώσεις εργαλειοποίησης μεταναστών
Στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες συμμετέχει σήμερα, Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολιτή, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:
«Η ασφάλεια των πολιτών και η αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών κρατών προϋποθέτουν, ως κοινό στόχο, την πρόληψη και αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών, ιδίως όταν εκδηλώνονται ως υβριδική απειλή.
Γι’ αυτό το λόγο, υποστηρίζουμε σταθερά τη δυνατότητα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης κάθε νόμιμου μέσου αποτροπής, όπως είναι και οι τεχνητοί φράχτες, καθώς και την πρόβλεψη επιβολής οριζόντιων κυρώσεων σε περιπτώσεις εργαλειοποίησης των μεταναστών».
TECH
Τρία νέα εργαλεία για τον έλεγχο και την προστασία ανηλίκων στο Youtube
16:48
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 3 Φεβρουαρίου για αυξήσεις μισθών και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
16:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανδρουλάκης για Ιράν: Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Ιρανών πολιτών - Ζητεί έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ
16:45
ΚΟΣΜΟΣ
Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Βρετανία - Πάνω από 100 πυροσβέστες στο σημείο (pics & vid)
16:37
ΚΟΣΜΟΣ