ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας για «πάγωμα» χρεώσεων: Η Ελλάδα έχει λάβει μεγαλύτερα μέτρα από άλλες χώρες

Σκρέκας για «πάγωμα» χρεώσεων: Η Ελλάδα έχει λάβει μεγαλύτερα μέτρα από άλλες χώρες
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Το τελευταίο τετράμηνο έχουμε διαθέσει 670 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και να στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά», επεσήμανε στη Βουλή ο Κώστας Σκρέκας.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία που προβλέπει «πάγωμα»των χρεώσεων των υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για διάστημα πέντε μηνών και την εξόφληση των λογαριασμών φυσικού αερίου σε τέσσερις δόσεις, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει λάβει μεγαλύτερα μέτρα από άλλες χώρες.

«Έχουμε προχωρήσει από Σεπτέμβριο στην επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας», είπε και πρόσθεσε ότι υπερπλεονάσματα από τις δημοπρασίες ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και από τα περισσεύματα του ειδικού λογαριασμού που στηρίζει τις ΑΠΕ κατευθύνονται προς τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας έτσι ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση μέχρι τις 300 πρώτες κιλοβατώρες που καταναλώνει ένα νοικοκυριό.

Για «μέτρα ασπιρίνες και κομπρέσες», έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κώστα Σκρέκα να περνάει στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι «είναι εντελώς λάθος να λέγεται κάτι τέτοιο, από την στιγμή που η Ελλάδα κατ'αναλογία πάντα με τον πληθυσμό της και το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα, έχει λάβει πολύ μεγαλύτερα μέτρα από οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρώπης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ