ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Πλεύρη - Γεωργιάδη για την καταγγελία Γιαννάκου περί ΜΕΘ για «VIP ασθενείς»

Οργή Πλεύρη - Γεωργιάδη για την καταγγελία Γιαννάκου περί ΜΕΘ για «VIP ασθενείς»
Για διασπορά fake news κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο υπουργός Υγείας INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για διασπορά fake news κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο Θάνος Πλεύρης, κάνοντας λόγο για «ψευδή και συκοφαντική καταγγελία που δεν έχει προηγούμενο», σχετικά με τους ισχυρισμούς του προέδου της Ομοσπονδίας περί επιλογής ασθενών και «VIP ασθενών» σε κλίνες ΜΕΘ.

«Η καταγγελία προσβάλλει γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΚΑΒ», είπε και αναφέρθηκε στην αναφορά για αξιόποινες πράξεις που κατέθεσε νωρίτερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στην παρέμβασή του δήλωσε οργισμένος και υπογράμμισε ότι η καταγγελία κράτησης κλινών ΜΕΘ για VIΡ πρόσωπα χαρακτηρίζει εγκληματία τον υπουργό Υγείας.

«Δεν τολμάνε να πουν ποιοι είναι σε αυτό το κύκλωμα που κρατάει ΜΕΘ και θα κληθούν να ζητήσουν συγγνώμη από τους γιατρούς», είπε ο κ Πλεύρης, ενώ στην καταγγελία Γιαννάκου αναφέρθηκε λίγο αργότερα κι ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε αυτονόητη την αναφορά του υπουργείου Υγείας στον εισαγγελέα υπογραμμίζοντας πως είναι «άλλο πράγμα η αντιπαράθεση και άλλο οι αθλιότητες». Όπως είπε, είναι «παντελώς αδιανόητο οποιοσδήποτε πολιτικός προϊστάμενος να έδινε τέτοια εντολή που θα οδηγούσε σε απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Πλεύρης: Να στηριχθεί από όλα τα κόμματα η τροπολογία

Ο Θάνος Πλεύρης στην παρέμβασή του επί της τροπολογίας για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο υγειονομικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κάλεσε όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν.

Βούληση της κυβέρνησης είναι να λάβουν το επίδομα όλοι όσοι υγειονομικοί δούλεψαν από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ενώ ανακοίνωσε αύξηση των εμβολιασμών, λέγοντας:

«Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των ατόμων που θα έχουν κάνει την πρώτη δόση θα φθάσουμε πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, δηλαδή στο 80% των ενήλικων και 70% στο συνολικό πληθυσμό».

Σε ό,τι αφορά στο πιστοποιητικό νόσησης, είπε ότι θα εκδίδεται σε 3 αντί για 6 μήνες και θα υπάρχει και το χρονικό διάστημα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να κάνουν την δόση όσοι δεν το έπραξαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ