ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 19 Ιανουαρίου τα έξι πρώτα Rafale στην Τανάγρα

Στις 19 Ιανουαρίου τα έξι πρώτα Rafale στην Τανάγρα
Αντίστροφη μέτρηση για να τροχοδρομήσουν τα πρώτα Rafale στην 114 Πτέρυγα Μάχης (φωτογραφία αρχείου). INTIME

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην 114 Πτέρυγα Μάχης αναμένεται να φτάσουν την 19η Ιανουαρίου 2022 τα πρώτα έξι Rafale που θα προστεθούν στον στόλο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο σχεδιασμός στο ελληνικό «Πεντάγωνο» προβλέπει την άφιξη των «Δελταπτέρυγων» μαχητικών με το εθνόσημο στα φτερά στις 19 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με το Newsbomb.gr.

Εκείνη την ημέρα, στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας αναμένεται να βρεθούν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της πολιτικής και στατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και υψηλόβαθμοι Γάλλοι αξιωματούχοι, προκειμένου να γίνει η επίσημη τελετή παρόδοσης - παραλαβής των δύο διθέσιων και των 4 μονοθέσιων αεροσκαφών.

Στο cockpit των Rafale θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, οι οποίοι εδώ και 9 μήνες έχουν εκπαιδευτεί πάνω στο γαλλικό μαχητικό. Ειδικότερα, τα χειριστήρια των αεροσκαφών θα κρατούν 8 Έλληνες πιλότοι, τέσσερις στα μονοθέσια και τέσσερις στα δύο διθέσια.

Οι οκτώ πιλότοι είχαν μεταβεί στη Γαλλία για εκπαίδευση. Η αρχική εκπαίδευση έγινε στη βάση του Mont de Marsan, ενώ στη συνέχεια οι πιλότοι μας εκπαιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Dassault, στο Mérignac, αλλά και στο Bordeaux.

Επισημαίνουμε πως οι Έλληνες πιλότοι που έλαβαν τώρα την απαραίτητη εκπαίδευση στη Γαλλία και θα φέρουν τα Rafale στην Ελλάδα, θα εξελιχθούν σε εκπαιδευτές για τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί να είναι αυτοί που θα διοικήσουν την πρώτη Μοίρα των Rafale στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Οι προετοιμασίες στην 114 Πτέρυγα Μάχης είναι πυρετώδεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ