ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Δεν πρέπει οι θάνατοι να αποτελούν στοιχείο αντιπολίτευσης

Φίλης: Δεν πρέπει οι θάνατοι να αποτελούν στοιχείο αντιπολίτευσης
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε άλλη γραμμή από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πανδημία κινείται ο βουλευτής Νίκος Φίλης όπως προκύπτει από σημερινές του δηλώσεις.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο podcast της «Καθημερινής» όχι μόνο δεν υιοθέτησε καταγγελίες τύπου «ΜΕΘ μόνο για VIP», αλλά τάχθηκε στο πλευρό του πρώην υπ. Υγείας Ανδρέα Ξανθού –που αμφισβήτησε τα καταγγελλόμενα για ΜΕΘ «κρατημένες για VIP» και άλλωστε δεν υπέγραψε τη σχετική επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ– ενώ επεσήμανε ότι το κόμμα του ενίοτε παρασύρεται από την «τηλεοπτική αντιπολίτευση».

«Δεν πρέπει οι θάνατοι να αποτελούν στοιχείο αντιπολίτευσης», ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας, σε μια συζήτηση με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσιντσίνη, η οποία ξεκίνησε από το Κίνημα Αλλαγής και το αν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει τη νέα του ηγεσία και κατέληξε στις αιτίες της καθήλωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μειοψηφικά ποσοστά.

Αναφορικά με τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Φίλης απέδωσε τη μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες σε «πληθώρα παλαιών κυβερνητικών και κομματικών αξιωματούχων, παρά σε κοινωνικές δυνάμεις εν κινήσει».

Στο δίλημμα «Ανδρουλάκης ή Παπανδρέου», ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι με τον πρώην Πρωθυπουργό, «που βαρύνεται με το έγκλημα των Μνημονίων», μπορεί να συνομιλήσει στην εξωτερική πολιτική και ορισμένα κοινωνικά ζητήματα, ενώ χαρακτήρισε τον ευρωβουλευτή «tabula rasa».

Επέμεινε, άλλωστε στη θέση που διατύπωσε το περασμένο Σάββατο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπροσωπεί τον αριστερό ριζοσπαστισμό και ερμήνευσε τη δυσκολία του να ανακάμψει σε ατελή απολογισμό για το κυβερνητικό του παρελθόν.

Αναφερόμενος στην απαγωγή και «σύλληψη» του διευθυντή του γυμνασίου στην Πιερία από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», ο πρώην υπουργός Παιδείας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του λέγοντας:

«Εκφράζω την συμπαράστασή μου στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση που δέχτηκε από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύλληψή τους και ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών.

Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια και μάλιστα στην ίδια περιοχή, προέρχεται από τους κύκλους εκείνους που στην περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών είχαν προβεί σε προπηλακισμούς και σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενθαρρυμένοι τότε από την έξαλλη και ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ για το Μακεδονικό.

Έτσι θέριεψαν τα «άνθη του κακού» στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τον εθνικισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα και χιλιάδες θύματα της αντιεμβολιαστικής παραφροσύνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ