ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Η εσωκομματική ασφυξία μέγαφωνο χυδαίων fake news

Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Η εσωκομματική ασφυξία μέγαφωνο χυδαίων fake news
«Θεωρώ ότι η δημόσια καταστροφολογία την οποία εκτοξεύει διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδέεται με την εσωτερική ακινησία και την ατολμία του, για να μην πω τη δειλία του απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός. INTIME NEWS / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σφοδρά βέλη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ περί VIP ΜΕΘ, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η εσωκομματική ασφυξία, οδηγεί όχι μόνο σε πολιτική παραλυσία, αλλά συχνά και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό, γίνεται μεγάφωνο για τα πιο χυδαία fake news ειδικά στο ζήτημα της πανδημίας, που προσβάλλουν πρώτα και πάνω από όλα τους υγειονομικούς μας που δίνουν καθημερινά έναν σκληρό αγώνα», ανέφερε σε οξύ ύφος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Είναι παράδοξο μια δύναμη που διαλαλεί ότι δήθεν είναι προοδευτική να παραμένει αραχνιασμένη σε παλαιοκομματικές πρακτικές όμηρος συσχετισμών που συμφωνούνται σε εσωκομματικά υπόγεια. Θεωρώ μάλιστα ότι αυτή η δημόσια καταστροφολογία την οποία εκτοξεύει διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδέεται με την εσωτερική ακινησία και την ατολμία του, για να μην πω τη δειλία του απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία».

Πρόσθεσε δε: «Γίνεται ένας καθρέφτης που δείχνει ποιος είναι πραγματικά προοδευτικός και ποιος ειναι βαλτωμένος στο χθές και προοδευτική είναι η Νέα Δημοκρατία. Η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό. Την πατρίδα με τους ανθρώπους της. Την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινωνικό αγαθό και την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναφέρει μάλιστα: «Ελπίζουμε ότι η εσωκομματική δημοκρατία θα μπορέσει κάποτε να φτάσει και στην Κουμουνδούρου γιατί είναι αλήθεια αξιοπερίεργο ότι ένα κόμμα που κάθε τόσο συντόνιζε κινητοποιήσεις, σήμερα να δυσκολεύεται να οργανώσει ακόμη και ένα συνέδριο. Μια παράταξη που αυτοαποκαλείται λαϊκή να αρνείται να εκλέξει αρχηγό από το λαό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εμφατική αναφορά στη συνεπή αμυντική και διπλωματική πολιτική της κυβέρνησης:

«Μια πολιτική που όχι μόνο μας έκανε υπερήφανους στον Έβρο και στο Αιγαίο, αλλά βάζει τη δική της σφραγίδα. Είναι μια σφραγίδα ειρήνης και συνεργασίας σε ολόκληρη την περιοχή μας. Γιατί η Ελλάδα πλέον πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυστηρή με όσους αμφισβητούν τα δίκαιά της, αλλά και ανοιχτή στον διάλογο, με γνώμονα πάντα τη διεθνή νομιμότητα».

Και επικρίνοντας για ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν υπερψήφισε την συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης με την Γαλλία τόνισε:

«Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση, δυστυχώς, να μην την ψήφισε, όλοι οι Έλληνες όμως αναγνωρίζουν πως η τελευταία συμφωνία αμυντικής συνδρομής με τη Γαλλία θωρακίζει ουσιαστικά την εθνική μας άμυνα. Όχι μόνο γιατί ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ μας με τα 24 νέα Rafale και τις νέες υπερσύγχρονες φρεγάτες, αλλά γιατί αποτελεί και ένα σημαντικό βήμα προς την Ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πρόκειται για «κάτι το οποίο συνιστά την άλλη όψη της ασπίδας, που κρατά η Ελληνική διπλωματία. Αυτής που υπογράφει συνθήκες συνεργασίας με όλα τα πρόθυμα κράτη της περιοχής. Την Ιταλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φυσικά την αδερφή Κύπρο και πλαισιώνει αυτές τις συνεργασίες με στρατηγικές σχέσεις, όπως εκείνη με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά και με ειλικρινείς γέφυρες με τη Ρωσία, όπου βρέθηκα προχθές».

Υπερθεματίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Όσα συντελέστηκαν, λοιπόν, στο διπλωματικό και στο αμυντικό πεδίο αυτά τα δυόμισι χρόνια είναι, πιστεύω, πολύ σημαντικά. Γιατί το πρώτο, το διπλωματικό πεδίο, παράγει κεκτημένα ειρήνης ενώ το δεύτερο, το αμυντικό, τα υπερασπίζεται».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε δικαιωμένος για την ευέλικτη πολιτική που χάραξε η κυβερνηση απέναντι στις διακυμάνσεις της πανδημίας.

Σε κατηγορηματικό τόνο μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα επιμείνει: «στη διαχείριση αυτής της ισορροπίας μεταξύ προστασίας της υγείας και ανοιχτής κοινωνίας και οικονομίας».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι: «Οι απώλειες μας πληγώνουν. Και μας πληγώνουν πολύ. Συνολικά, ωστόσο, αυτές κινούνται λίγο κάτω από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, ενώ οι επιδόσεις της οικονομίας και της κοινωνίας τους υπερβαίνουν. Γι' αυτό άλλωστε και πολλές χώρες πια επιλέγουν τώρα, μετά από εμάς, τον δρόμο των στοχευμένων παρεμβάσεων για την επιτάχυνση του εμβολιασμού».

Για τη διεύρυνση της περιμέτρου της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς ο πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Μιλάει ήδη η πραγματικότητα. Σχεδόν 7,4 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί ή έκλεισαν ραντεβού. Και από την περασμένη Τρίτη έγιναν 150.000 πρώτα εμβόλια. Τα μισά από αυτά σε εξηντάρηδες και σε εβδομηντάρηδες». Όπως προανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αποδείξεις συμπεριλαμβάνεται και η επιτάχυνση της χορήγησης της τρίτης δόσης: «εμείς πρώτοι καθιερώσαμε στην Ευρώπη και σπεύδουν τώρα όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ