ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ευχές της μικρής Τζένιφερ από τη Γκάνα στον Νίκο Δένδια

Οι ευχές της μικρής Τζένιφερ από τη Γκάνα στον Νίκο Δένδια
Twitter @ Nikos Dendias

Ένα βίντεο με ευχές για την ονομαστική του εορτή από μία μικρή μαθήτρια από το ελληνικό σχολείο Αγίου Νικολάου Γκάνας ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας είχε επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στη Γκάνα στα τέλη Νοεμβρίου.

«Oι πιο γλυκιές ευχές που έλαβα για την ονομαστική μου εορτή, από τη μικρή Τζένιφερ και τη Γκάνα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Δένδιας παρέδωσε 150.000 εμβόλια κατά του κορωνοϊού ως έκφραση της αλληλεγγύης της Ελλάδας στη Γκάνα και τον λαό της.

Επεσήμανε πως Ελλάδα και Γκάνα είναι ναυτικοί λαοί και «έτσι, αυτός ο κοινός παρονομαστής μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ λαμπρό μέλλον για εμάς και μπορούμε να εργαστούμε με όλους τους τρόπους μαζί, στον τομέα της ενέργειας, μέσω του ελληνικού θαλάσσιου στόλου, που είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, μπορούμε πραγματικά να συνεργαστούμε για το πώς να φέρουμε στην Γκάνα την τεχνογνωσία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της εξοικονόμησης ενέργειας και επίσης του τουρισμού, στον οποίο έχουμε μια από τις καλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο».

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Υπάρχουν πολλές συνέργειες που μπορούν να οικοδομηθούν. Αλλά αυτό χρειάζεται ανθρώπινη επαφή και, επίσης, χρειάζεται οικονομική επαφή. Πρέπει να βάλουμε σάρκα στα οστά της πολύ καλής και φιλικής μας σχέσης» ανέφερε.

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε επίσης το Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου στην Τέμα της Γκάνα, εκφράζοντας συγκίνηση και υπερηφάνεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ