ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ κατά Πολάκη για τις αναφορές περί κατάργησης των ανεξάρτητων αρχών

ΝΔ κατά Πολάκη για τις αναφορές περί κατάργησης των ανεξάρτητων αρχών
Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι η ΑΑΔΕ θα «πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο»

«Πυρά» κατά του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε η ΝΔ, κάνοντας αναφορά σε τοποθέτηση που έκανε ο βουλευτής, σύμφωνα με την οποία τη «δεύτερη φορά» ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Ο κ. Πολάκης, αυτή τη φορά άφησε κατά μέρος τα εμβόλια και προχώρησε σε εξειδίκευση της γραμμής του κ. Τσίπρα περί "ελέγχου των αρμών της εξουσίας".

»Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση είπε ότι τη "δεύτερη φορά" ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει Ανεξάρτητες Αρχές. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ, η οποία, κατά των πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, "πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο".

»Δέσμιοι της ίδιας ολοκληρωτικής λογικής, αδυνατούν να αντιληφθούν πως λειτουργεί η δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούν να πορεύονται με οχήματα το μίσος και το διχασμό. Μόνο που το 2021 δεν είναι 2014.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση με αντικείμενο τα θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης, σημείωσε μεταξύ άλλων πως τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, κάνοντας ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ. Ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως θα πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο η ΑΑΔΕ, την ανεξαρτησία της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε κατ' εντολή της Τρόικα το 2017.

Επίσης στην ίδια εκδήλωση καταφέρθηκε ουκ ολίγες φορές εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, την δικαιοδοσία του οποίου αμφισβήτησε επί του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος. Διότι σύμφωνα με το συλλογισμό που ανέπτυξε, τη δεύτερη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, με πολιτική απόφαση, θα κρατικοποιήσει δύο από τις συστημικές τράπεζες χωρίς να ρωτήσει τον κ. Στουρνάρα, καθώς η δουλειά του είναι μόνο να διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ