ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες ζήτησε ο Βαρτζόπουλος

Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες ζήτησε ο Βαρτζόπουλος
Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες ζήτησε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ που διατέλεσε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην ομιλία του επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού πρότεινε να ανοίξει η βεντάλια της υποχρεωτικότητας σε εστίαση, λιανεμπόριο και δημόσιους υπαλλήλους.

«Να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο τους εργαζόμενους και την εστίαση και να δούμε το παράδειγμα της Ιταλίας και να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο και στη γενική κυβέρνηση», είπε.

«Το τέταρτο κύμα της πανδημίας κορυφώνεται και είμαστε χειρότερα από κάθε άλλη στιγμή της πανδημίας, από όταν δεν είχαμε εμβόλια και από όταν δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό», είπε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και αποκάλεσε «ερασιτέχνη εντατικολόγο» τον πρωθυπουργό.

«Ο «ερασιτέχνης εντατικολόγος» Πρωθυπουργός δηλώνει ότι: «όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, δεν κινδυνεύουν περισσότερο σε σχέση με αυτούς οι οποίοι νοσηλεύονται εντός των μονάδων». Αυτό το σχόλιο, αν δεν λέει αρκετά για τον Πρωθυπουργό, προφανώς λέει πολλά για τις ΜΕΘ. Και γιατί το λέει αυτό το ψέμα ο κος Μητσοτάκης; Γιατί δεν ξέρει;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Με την μελέτη που αποκαλύφθηκε χθες ότι την έχει στα χέρια του από τον Μάιο από τους κκ. Λύτρα και Τσιόδρα, σύμφωνα με την οποία η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα!! Και βεβαίως με 40% αυξημένη επίσης θνητότητα στις μονάδες εκτός ΜΕΘ, θα είχαν ζήσει δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι εάν είχαν τη σωστή φροντίδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ