ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για τη μελέτη Τσιόδρα στη Βουλή

Κόντρα για τη μελέτη Τσιόδρα στη Βουλή
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσαν τον πρωθυπουργό ψεύτη, με τη ΝΔ να κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι κάνει αντιπολίτευση με θανάτους INTIME

Σφοδρή αντιπαράθεση για την έκθεση των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα είχαν στη Βουλή κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε τον πρωθυπουργό ψεύτη, με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη να περνάει στην αντεπίθεση κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι κάνει αντιπολίτευση με θανάτους.

«Η έκθεση δείχνει ότι ο πρωθυπουργός είναι ανενημέρωτος ή ψεύτης», άνοιξε τον χορό των επικρίσεων η Δώρα Αυγέρη, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση για το εάν γνώριζε ή όχι ο πρωθυπουργός την ύπαρξη της έρευνας. Οι αναφορές της πυροδότησαν αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ.

«Όταν το σύστημα πιέζεται, η θνητότητα ανεβαίνει , αυτό λέει η μελέτη», αντέτεινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

«Σας απασχολεί περισσότερο η πολιτική αντιπαράθεση από το τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή των ανθρώπων», είπε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αντιδρά, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό.

«Εμείς δεν παίζουμε ποτέ με θανάτους και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα», είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη. «Είστε σε πανικό και απόλυτο αδιέξοδο και θα μπορούσατε με μια απλή συγνώμη να το λύσετε, αλλά δεν το έχετε», είπε.

«Οι ΜΕΘ δεν είναι σαν τα δόντια του δράκου, να τις πετάς και να φυτρώνουν», απάντησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης για να συμπληρώσει πάντως πως «ουδείς αλάθητος».

Στην κόντρα παρενέβη κι η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή που θύμισε δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νίκου Φίλη για το είδος της ασκούμενης αντιπολίτευσης και αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα πολιτικό ολετήρα που επιχειρεί να φέρει στα μέτρα του μια μελέτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ